Koningin Paola, prins Nicolas en prins Aymeric (rechts).
Volledig scherm
Koningin Paola, prins Nicolas en prins Aymeric (rechts). © BELGA

IN BEELD. Koningin Paola neemt twee kleinkinderen mee naar herdenking mijnramp in Marcinelle

RoyaltyKoningin Paola (85), de moeder van koning Filip, was dinsdagochtend aanwezig bij de herdenking van de mijnramp in Marcinelle. Het is precies 67 jaar geleden sinds de grootste mijnramp uit de Belgische geschiedenis. Paola werd vergezeld door haar kleinzonen, prinsen Aymeric (17) en Nicolas (17), de zonen van prins Laurent (59) en prinses Claire (49).

  1. “Prinses Alexia heeft de allures van een fotomodel”: jongere zusje van Amalia gaat met alle aandacht lopen op Koningsdag
    PREMIUM
    royalty

    “Prinses Alexia heeft de allures van een fotomodel”: jongere zusje van Amalia gaat met alle aandacht lopen op Koningsdag

    Hiërarchisch staat ze onder haar oudere zus kroonprinses Amalia (20). Prinses Alexia (18) is de reserve van de Nederlandse koninklijke familie. Maar ze heeft zich tijdens Koningsdag elegant op de voorgrond gedefileerd. De straten van Emmen waren één grote catwalk voor de Prinses Mannequin. “Ze staat bekend als de meest rebelse van de drie prinsessen, en dat vinden wij Nederlanders net zo leuk aan Alexia.”
  2. Na een onderbreking van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux
    PREMIUM
    royalty

    Na een onderbre­king van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux

    Het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld is Belgisch. Straffer nog: het is zelfs een jaartje ouder dan het koninkrijk België zelf. Delvaux werd opgericht in 1829 en werd al in 1883 bekroond tot hofleverancier. Geen wonder dus dat vele leden van de koninklijke familie er grote fan van zijn: koningin Paola en prinses Claire worden regelmatig met een chique handtas van Delvaux gespot, en tijdens haar recente VN-reis naar Ivoorkust verscheen koningin Mathilde ook met een Delvaux-tasje. Opmerkelijk, want dat was alweer een tijd geleden. Bloeit een oude liefde weer op?