© Jan Van der Perre

Vechtpartijen, drugs en lawaai: café in hartje Antwerpen moet tijdlang sluiten en mag alleen weer open met bewakingsagenten

Antwerpen -

The Bucket Bar, een café op de Oude Koornmarkt in Antwerpen, moet een tijdlang sluiten door overlast. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) beslist. De zaak blijft al zeker twee weekends gesloten en de eigenaar moet maatregelen nemen: hij wordt onder meer verplicht om bewakingsagenten in te schakelen.

Alexandro Yaramis, Jarit Taelman

De Wever (N-VA) had eerder al maatregelen opgelegd voor The Bucket Bar, maar dat bleek niet voldoende. De politie bleef meldingen binnenkrijgen van incidenten in en rond het café. Het zou voornamelijk gaan om vechtpartijen.

“Tijdens een bijkomende controle in de zaak trof de politie ook drugs aan en waren meerdere aanwezigen in het bezit van verdovende middelen en zelfs verboden wapens”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester De Wever (N-VA). “De zakjes drugs lagen op de dansvloer, bij de dj, op en achter de toog.”

Burgemeester De Wever (N-VA) besliste om de inrichting voor een periode van twee weekends te sluiten: van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus en van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus. Volgens Vermant is dat nodig om de drugs en het geweld te doen stoppen en daarmee de rust te herstellen. Bijkomend moet de uitbater ervoor zorgen dat zowel de bar als het cliënteel geen geluidsoverlast veroorzaken.

Bewakingsagenten

Om de overlast voor de buurt in te dijken, moet de uitbater op vrijdag en zaterdag bewakingsagenten inschakelen: een eerste bewakingsagent vanaf 23 uur en een tweede vanaf 3 uur. Ook op andere dagen moet hij vanaf 3 uur een bewakingsagent inschakelen en, wanneer er gebruik wordt gemaakt van het dansgedeelte, een extra bewakingsagent vanaf 23 uur.

Hij moet ook een veiligheidsplan voorleggen waarin staat hoe hij de openbare veiligheid en rust in de inrichting naar de toekomst toe zal herstellen. “Al deze initiatieven en maatregelen zullen geregeld worden geëvalueerd”, aldus Vermant.

The Bucket Bar reageert via sociale media laconiek op het nieuws: “Wij werken hard bij The Bucket Bar. Zo hard zelfs, dat het stadsbestuur besloten heeft ons twee weken verplicht te laten rusten. Vanaf woensdag 23/08 zijn we helemaal terug. Straffer, beter en met nog meer goesting dan ooit.” Op hun website telt een aftelklok af naar die datum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs