Belga

Minderjarige Club Brugge-supporter 4 weken in Deense jeugdgevangenis na schermutseling na Europese match

Een supporter van Club Brugge van 17 zit in Denemarken in een jeugdgevangenis, na een schermutseling na een voetbalmatch. De 17-jarige jongen uit de regio Brugge zou na de match een Aarhussupporter hebben geslagen en zijn shirt hebben proberen te stelen. Zijn ouders hebben beroep aangetekend tegen de beslissing, maar het Hooggerechtshof in Kopenhagen heeft beslist dat hij nog tot 1 september in de cel moet blijven.

Vorige week donderdag speelde Club Brugge tegen Aarhus in Denemarken. Ook een groep van jonge Clubsupporters zakte af naar Aarhus om de match te bekijken. Na de match kwam het tot een ruzie tussen het 20-tal Clubsupporters en een aantal Aarhussupporters. De Clubsupporter van 17 zou daarbij een Aarhussupporter van 14 jaar hebben geslagen en zijn truitje hebben proberen stelen.

Vier weken opsluiting

De jongen moest daarvoor in Denemarken voor de jeugdrechter verschijnen en die stuurde hem voor vier weken naar een jeugdinstelling. Zijn ouders namen in ons land een advocaat. Ze hebben beroep aangetekend bij het Hooggerechtshof in Kopenhagen, om de minderjarige jongen zo snel mogelijk weer thuis te krijgen. Maar de rechter in beroep heeft vandaag al uitspraak gedaan en hij moet nog tot 1 september in de jeugdinstelling blijven. 

"Ik vind dit een zeer zware sanctie voor een minderjarige van 17 jaar, die niet gekend is bij het gerecht en nooit eerder werd veroordeeld", zegt Franky Baert, de advocaat van de ouders. "Je mag niet onderschatten wat een impact een opsluiting van vier weken in een vreemd land voor een minderjarige heeft." 

Meest gelezen