Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na nachtje in Ikea slapen Mechelse youtubers in Sint-Romboutstoren: “Niemand kijkt naar de camera’s”

Ryan Joostens en zijn kompaan Robbe Boeckx, de YouTubers die eerder al een nachtje in een Ikea-filiaal doorbrachten, zijn erin geslaagd zich te laten opsluiten in de Sint-Romboutstoren. Het videoverslag op Joostens’ YouTube-kanaal schetst een weinig gunstig beeld van de beveiliging van de Mechelse toren.

edb

LEES OOK. Youtubers brengen nacht door in Sint-Romboutstoren, stad onderzoekt extra veiligheidsmaatregelen: “Geen slechte bedoelingen”

Nadat ze in een eerste video moesten vluchten uit het Ikea-filiaal waarin ze zich lieten opsluiten, willen Ryan en Robbe groter en beter doen. Ze testen deze keer de beveiliging van de Sint-Romboutstoren in hartje Mechelen. Niet de hoogste van België, zoals ze in de video beweren, maar met zijn 97,28 meter wel de zesde hoogste kerktoren van het land. En een druk bezochte toeristische trekpleister.

LEES OOK. Mechelaar Ryan (22) en neef Robbe (20) laten zich stiekem opsluiten in Ikea-filiaal, maar worden betrapt: “De beveiliging werkt”

Ondanks de vele camera’s slaagt het duo erin ongezien te blijven. Ze klimmen zelfs tot helemaal bovenin de toren zonder dat security alarm slaat. Wanneer het in de vroege uurtjes te koud blijkt om te slapen, gaan Ryan en Robbe op zoek naar een uitgang en stoten ze op een kastje met sleutels. Er komt wat klimwerk aan te pas, maar de jongemannen worden niet betrapt.

“Conclusie: niemand checkt of iedereen het gebouw heeft verlaten, er is geen alarm, niemand kijkt naar de camera’s en je kan alle sleutels van de toren gewoon vinden”, besluit Ryan. “Eén boodschap aan iedereen die kijkt: probeer dit niet zelf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht