15-jarige gewond na verschillende messteken aan station van Blankenberge, politie schiet verdachte in de arm

Blankenberge -

Een vijftienjarige jongen is dinsdagavond neergestoken aan het station van Blankenberge. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie opende meteen een klopjacht op de verdachte: die werd uiteindelijk ruim een uur later geneutraliseerd in een leegstaand gebouw naast de sporen.

Junior Verbeeke

Opschudding aan het station van Blankenberge dinsdagavond. Rond 21.45 uur vond daar een steekpartij plaats. Een vijftienjarige jongen werd aangevallen in de rug en incasseerde “meerdere messteken”. Dat gebeurde waarschijnlijk aan de oude, leegstaande bibliotheek naast de sporen.

“De jongen werd gestoken in de rug”, zegt korpschef Hans Quaghebeur. “Hij werd gewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De omstandigheden moeten nog onderzocht worden.” De ziekenwagen bleef nog een hele tijd in de buurt staan.

Schot gelost

Kort na het steekincident kwam de politie massaal ter plaatse. Al snel ontstond een klopjacht in het leegstaande gebouw. Daar werd eerst een deur opengebroken om de toegang te forceren. Er kwam ook een politiehond ter plaatse.

(lees verder onder de foto) 

De politie moest de toegang tot een leeg gebouw forceren.© jve

Het werd snel duidelijk dat de messentrekker zich in het gebouw bevond. Een dik uur na het steekincident kwam het tot een confrontatie tussen de verdachte en de politie. Uiteindelijk werd er ook één schot gelost om de verdachte te neutraliseren. De verdachte werd daarbij in de arm geraakt, zo wordt bevestigd door de korpschef. “Vervolgens kon hij worden ingerekend”, aldus Quaghebeur.

(lees verder onder de foto)

De politie kwam massaal ter plaatse.© jve

Verdachte naar ziekenhuis

Kort na 23 uur werd een tweede ambulance gevorderd om de verdachte naar het ziekenhuis te brengen. Hij werd bij bewustzijn naar buiten gesleurd, in levensgevaar was hij niet. De verdachte werd kort onderzocht in een ambulance voor het station en uiteindelijk ook naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal later worden verhoord over de feiten. Ook het parket werd dinsdagavond ingelicht over de steekpartij.

Hoe de steekpartij tot stand kwam, is momenteel nog niet geheel duidelijk. De kans is reëel dat de vijftienjarige jongen een toevallig slachtoffer is, al was daar dinsdagavond nog geen uitsluitsel over.

Ook een politiehond hielp mee tijdens de jacht op de dader.© jve

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen