Verdachte steekpartij aan station Blankenberge is 27-jarige man: ‘Hij viel ook de politie aan’

De man die ervan verdacht wordt dinsdagavond een vijftienjarige jongen te hebben neergestoken aan het station van Blankenberge, is een 27-jarige Afghaan. Hij viel nadien ook de politie aan. Het slachtoffer mocht het ziekenhuis ondertussen verlaten.

Junior Verbeeke

Opschudding aan het station van Blankenberge dinsdagavond. Rond 21.45 uur vond daar een steekpartij plaats. Een 15-jarige jongen werd aangevallen in de rug en liep ‘meerdere messteken’ op. ‘De jongen werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis’, zegt korpschef Hans Quaghebeur. Ondertussen mocht de 15-jarige terug naar huis.

De verdachte is een Afghaan van 27. Hij verschanste zich in een leegstaand gebouw naast het station, de oude bibliotheek van Blankenberge. Toen hij de politie aanviel, kreeg hij een kogel in zijn arm. Ondertussen mocht hij ook het ziekenhuis verlaten.

Waarom hij de jongen aanviel, is nog niet duidelijk. ‘De verdachte zal nu verhoord worden over de feiten. Meer nieuws over de kwalificatie en de eventuele voorleiding volgt mogelijk later vandaag’, laat het parket nog weten.