Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Stakingen bij Delhaize wegen op omzet Ahold Delhaize

De stakingen bij Delhaize in België, en in mindere mate weer- en kalendereffecten, hebben tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een negatieve impact van zowat 0,7 procentpunt gehad op de omzet van het Nederlandse supermarktconcern Ahold Delhaize. Dat blijkt woensdag uit de kwartaalresultaten die Ahold Delhaize voorbeurs publiceerde. Delhaize maakte begin maart bekend in België al zijn supermarkten in eigen beheer te verzelfstandigen.

12 reacties

  • gust van langenhove

    9 maanden geleden
    De vak bonden slapen als de regering de pensioen leeftijd verhoogt is geen staking . De mensen van 55 + hoeven geen werkt niet meer het zijn het beu en moeten tot 65 werken .
  • jan boden

    9 maanden geleden
    Met vakbonden bereik je niets, de mensen beletten om te werken daar zijn ze goed in.
  • Peter Buyck

    9 maanden geleden
    Vooreerst is staken een recht. Secundo: Delhaize betaalt géén stakerslonen. Elke dag staken kost de vakbond zelf geld. De (leden van de) vakbonden betalen de lonen van stakende leden aan een forfaitair bedrag per dag. 1000 stakende leden aan 30 euro per dag = een kost van 30.000 euro per stakingsdag. Dus de vakbond gaat niet lichtzinnig beslissen over een staking.
  • Helene Van der Heyden

    9 maanden geleden
    Deuren in stampen hoort blijkbaar bij staken.Dacht dat het vandalisme was .Krijgt ge uw zin niet gebruik geweld is blijkbaar de regel.Staat aan werknemers toch vrij andere job te zoeken.
  • Dirk Sonck

    9 maanden geleden
    Positieve cijfers zijn inderdaad belangrijk. Dankzij de winsten kan er geïnvesteerd worden en kunnen de lonen van de stakers en werkenden betaald worden. Ik zou in de plaats van de directie alle stakers op een zwarte lijst zetten en zoveel mogelijk van hen ontslaan. Dit is de enige manier om Delhaize gezond te houden.