© TP

Zoekactie blijft zonder resultaat: geen elementen in verdwijningszaak Elke Wevers aangetroffen

Maaseik -

De zoekactie naar sporen van Elke Wevers in de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven heeft niks opgeleverd. “We hebben niets verdacht aangetroffen”, deelt de Limburgse parketwoordvoerder Marijke Teunis mee. Eerder deze week zou iemand met een onderwaterdrone iets gevonden hebben wat leek op een soort van schedel, waarop politie en parket een zoekactie op poten zetten.

Phillip Pergens

Onder het oog van de onderzoeksrechter en procureur die belast zijn met het onderzoek naar de verdwijning van Elke Wevers werd woensdag ter hoogte van de brug van Voorshoven in de Zuid-Willemsvaart gezocht naar mogelijke elementen die gelinkt kunnen worden aan het dossier. “Er is heel nauwkeurig gezocht op de locatie van de vermeende voorwerpen. Daarbij zijn verschillende duikers ingezet om zeker niets over het hoofd te zien en geen enkel risico te nemen, maar ze hebben niets aangetroffen”, zegt Limburgse parketwoordvoerder Marijke Teunis.

De zoekactie kwam er nadat recent ergens in de omgeving van het huidige zoekgebied ‘iets’ gevonden was waarvan vermoed werd dat het om menselijke resten zou kunnen gaan. Iemand zou in de afgelopen week met een onderwaterdrone bezig zijn geweest en vervolgens iets gespot hebben wat leek op een soort van schedel. Hij maakte er een filmpje van en de informatie werd aan de politie doorgespeeld. Het werd beschouwd als een concrete piste, maar nu zijn de speurders opnieuw bij af.

De Civiele Bescherming was woensdag aanwezig en een duiker ging rond 15 uur het water in. Fietsers moesten de hele dag de omleiding via de brug volgen en gemotoriseerd verkeer kon helemaal niet passeren. Zij moesten rondrijden.

Uiteenlopende reacties

De reacties van de mensen verschillen. De ene groep vroeg zich af wat er gaande is terwijl anderen net even een kijkje kwamen nemen. “We lezen dat ze zoeken naar Elke”, vertelt een oudere man. “Na al die jaren hier nog komen zoeken, ik snap dat niet zo goed. Maar je kan alleen hopen dat ze haar vinden zodat de zaak eindelijk opgelost raakt.”

Archiefbeelden van 3 maart 2023. Ook toen werd er gezocht naar Elke Wevers op de Zuid-Willemsvaart in Neeroeteren.© TP

© Geert Van de Velde

Ook begin maart werd er al gezocht naar Elke Wevers op de Zuid-Willemsvaart in Neeroeteren. De 32-jarige Elke Wevers verdween op 9 december 2010 en sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Het is daarmee de meest ophefmakende Limburgse verdwijningszaak van de laatste jaren.

Urenlange zoekactie naar sporen in verdwijningszaak Elke Wevers levert niets op.© TVL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer