De Scheherazade, een luxejacht van 700 miljoen euro, zou eigendom zijn van Vladimir Vladimirovitsj Poetin.
Volledig scherm
De Scheherazade, een luxejacht van 700 miljoen euro, zou eigendom zijn van Vladimir Vladimirovitsj Poetin. © AP/AFP

Mysterie rond superjacht gelinkt aan Poetin: wie legt miljoenen op tafel voor renovatie?

Een mysterieuze geldschieter blijkt miljoenen euro’s op tafel te leggen voor de renovatie van een aan Poetin gelinkt superjacht. De ‘Scheherazade’ ligt al sinds vorig jaar in Italië aan de ketting vanwege EU-sancties door de Russische inval in Oekraïne. Alleen al het onderhoud kost handenvol geld. Bovendien wordt het schip blijkbaar voor miljoenen euro’s gerenoveerd.

11 reacties

  • Eddy De Rycke

    9 maanden geleden
    Zou Infeite de logica moeten zijn alle Russisch tegoeden in het buitenland geconfisqueerd worden. Dat geld gebruikt word gebruikt voor de heropbouw van Oekraïne. Het was wel zo Oekraïne ni bij de Europese unie kon. Daar de Russische elitaire corruptie er natuurlijk dezelfde was? Weet men tenslotte hoe het oligarchen establisment uit het niks ontstaan is in Rusland. En wat de bedoeling was na de val vd muur van deze mensen?
  • Herman Daneels

    9 maanden geleden
    Net doen zoals de Russen doen met westerse bedrijven, aanslagen als staatseigendom en dan verkopen. Zeker wanneer die Pinokkio van het Kremlin zegt dat er niets vaan aan is, wel dus.
  • Tom Boersma

    9 maanden geleden
    Hoezo 'gelinkt aan Poetin'? Als je beslag legt dan weet je toch wie de eigenaar is? Of kun je beslag leggen en zelf een eigenaar verzinnen. Ik vind ook, aan de ketting leggen zou moeten betekenen dat er niemand aan boord mag.
  • Youssef Graidia

    9 maanden geleden
    Ook al zou je het graag willen, het mag niet verkocht worden. Bevriezen is bevriezen en mag dus niet verkocht worden.
  • Emiel Vandeplas

    9 maanden geleden
    Beslag en verkopen !