Politie pakt man (55) op na familiaal geweld, verdachte verschanste zich 4 uur lang in woning: “Hij stond met een mes te zwaaien”

De politie snelde dinsdagavond naar een rijwoning in de Meenseheirweg, na een oproep over familiaal geweld. Een 55-jarige man zou er zijn 43-jarige partner hebben geslagen.© IF

Roeselare -

Het bijzonder bijstandsteam Tares van de politiezone Vlas heeft dinsdag rond middernacht een 55-jarige man ingerekend die zich had verschanst in een woning in de Meenseheirweg in Roeselare. De politie was enkele uren eerder ter plaatse gekomen nadat een 43-jarige vrouw melding had gemaakt van familiaal geweld. “Hij stond buiten met een mes te zwaaien”, klinkt het bij een buur. Woensdag is de man weer vrijgelaten, maar hij kreeg wel een contactverbod opgelegd.

Levi Verbauwhede

“Ik keek ’s avonds door het raam en zag dat de hele straat was afgezet”, vertelt een geschrokken buur. “Ik heb nooit sirenes gehoord of gezien, het gebeurde in stilte.”

De politie was kort daarvoor naar een rijwoning in de Meenseheirweg gesneld na een oproep over familiaal geweld. Een 55-jarige man zou er zijn 43-jarige partner hebben geslagen.

De vrouw wist te ontsnappen en werd opgevangen door de politie. De spanning steeg nadat de man zich in de woning had verschanst en er sprake was van honden en wapens. Het bijzondere bijstandsteam Tares (Tactisch Respons Team) van de politiezone Vlas werd opgeroepen om de dader in te rekenen.

LEES OOK. Politiezone Vlas heeft met TARES nu ook een eigen bijzonder bijstandsteam: “Zo verliezen we geen cruciale tijd meer”

“Gas opendraaien”

“De ex van de vrouw zakte naar onze straat af en hij vertelde dat die man haar ferme klappen had verkocht. Hij zou eerder al gedreigd hebben met geweld”, gaat de buur verder. “De man stond met een mes buiten te zwaaien en riep dat hij het gas in het huis zou opendraaien.” (Lees verder onder de foto)

De Meenseheirweg was dinsdagavond afgesloten voor alle verkeer.© IF

De bewoners van de straat werden opgebeld en gevraagd om binnen te blijven. “Buren die op reis zijn, hebben mij in paniek gecontacteerd om te vragen wat er allemaal aan de hand was. Ze dachten dat het een valse oproep was om te kijken wie er thuis was en wie niet. Ik heb kunnen bevestigen dat er wel degelijk een politie-interventie in onze straat plaatsvond, maar ze zich geen zorgen moesten maken.”

Agressieve pitbulls

De onderhandelingen tussen de gespecialiseerde agenten van het Tares-team en de man duurden naar verluidt zo’n vier uur. “Er was soms veel lawaai, met roepen en dreigen. De man kwam vaak naar buiten en had twee agressieve pitbulls, die volgens andere omstaanders zeker zouden bijten. Er vloog ook een drone over het huis.”

LEES OOK. Bijzonder bijstandsteam van politiezone Vlas voortaan ook actief in drie andere West-Vlaamse politiezones: “Ze hebben hun nut al bewezen”

Rond middernacht kon de dader worden ingerekend, waarschijnlijk nadat hij inzag dat de politie het huis zou binnenvallen. “Ze hebben er uiteindelijk geen miserie mee gehad, op tien seconden stonden ze buiten op straat met de man”, besluit de buur.

Het parket van Kortrijk liet woensdag weten dat de man weer vrijgelaten is. De man en de vrouw moeten zich wel aan een contactverbod houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen