© Reuters

Minstens 45 gewonden na “onverklaarbare” explosie op fabrieksterrein bij Moskou

Bij een hevige explosie in de Russische stad Sergiev Posad, zo’n 70 kilometer van Moskou, zijn minstens 45 mensen gewond geraakt. De explosie vond “om onverklaarbare redenen” plaats op een fabrieksterrein, meldt staatspersagentschap Tass.

mtm
Bron: BELGA

Van de gewonden zijn er 23 naar het ziekenhuis. Zes van hen zijn volgens de lokale autoriteiten opgenomen op de afdeling intensieve zorgen.

Waarnemers op sociale media vermoeden dat het gaat om een droneaanval, maar Tass spreekt dat tegen. Op het fabrieksterrein woedt een brand en wordt gezocht naar mensen die mogelijk vastzitten onder het puin.

De getroffen fabriek produceert optische apparatuur, naar verluidt ook voor militair gebruik. Op sociale media zijn foto’s en video’s geplaatst waarop een rookwolk te zien is.

De gouverneur van de regio Moskou, Andrei Vorobyov, kondigde aan dat hij naar Sergiev Posad, die ook erg populair is bij toeristen, zou afzakken.

De afgelopen weken krijgt Moskou geregeld af te rekenen met droneaanvallen. Een deel van de drones wist de hoofdstad te bereiken. Oekraïne eist echter nooit de verantwoordelijkheid op van aanvallen in Rusland.

© bigkurs.ru via REUTERS

© bigkurs.ru via REUTERS

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer