Carl Lenaerts is nieuwe CEO van Plopsa: "Juiste persoon om nieuw hoofdstuk te leiden"

Carl Lenaerts is benoemd tot de nieuwe CEO van Plopsa, de pretparkengroep van Studio 100. Vanaf oktober neemt hij die rol op zich. Lenaerts was tot nu aan de slag als CEO bij Standaard Boekhandel en had ook al leidinggevende functies bij Kinepolis, Club Brugge en de banksector. De vorige CEO van Plopsa, Steve Van den Kerkhof, moest opstappen na tientallen getuigenissen over een pestcultuur bij Plopsa. 

“Ik ben vereerd en enthousiast om de rol van CEO bij Plopsa op mij te mogen nemen", reageert Lenaerts. "Plopsa is een uniek Belgisch bedrijf met als missie haar bezoekers magische momenten te laten beleven. Ik kijk ernaar uit om samen met het getalenteerd Plopsa-team aan de slag te gaan en de ambitieuze toekomstplannen te verwezenlijken.”

“We zijn ervan overtuigd dat Carl Lenaerts de juiste persoon is om dit nieuwe hoofdstuk van Plopsa te leiden", reageren Hans Bourlon en Gert Verhulst.

Pestcultuur

De vorige CEO, Steve Van den Kerkhof, kwam begin dit jaar onder vuur te liggen nadat een tiental werknemers hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Ze spraken in de krant De Tijd over een "pest- en brulcultuur". Zo zou er in het bedrijf een tirannie geheerst hebben en zouden er pesterijen plaats hebben gevonden onder Van den Kerkhof.

Studio 100 is naar aanleiding van die beschuldigingen een onafhankelijk onderzoek gestart onder leiding van de bekende advocate Christine Mussche. Niet veel later opende het openbaar ministerie ook een onderzoek naar de toenmalige CEO. Toen steunden nog heel wat andere collega's hem in een open brief, maar toch moest Van den Kerkhof een stap opzijzetten.  

Na de doorlichting door Mussche, besliste Studio 100 om afscheid te nemen van Van den Kerkhof. Ook een andere manager moest na het onderzoek opstappen. 

Koen Clement, toen voorzitter van de Raad van Bestuur van Studio 100, nam ad interim de taken over. Koen Peeters stond hem tot nu bij. De interim-CEO's zullen Plopsa nu verder opvolgen vanuit hun rol in de Raad van Bestuur.

Meest gelezen