Maarten De Cock

Speelpleinwerking in Leefdaal zit zonder water na groot waterlek: "Flessen van de winkel om door te spoelen"

In de basisschool van Leefdaal komt er geen water meer uit de kraan door een groot waterlek in de Dorpsstraat gisterenavond. En dat is slecht nieuws voor de kinderen en de leiding van de speelpleinwerking die daar momenteel plaatsvindt. "We laten een aantal kindjes na elkaar naar het toilet gaan voor we doorspoelen met flessenwater", zegt hoofdverantwoordelijke Steven Volders van speelpleinwerking Katte-stroof.

Ongeveer 120 kinderen van de speelpleinwerking Katte-stroof in Leefdaal bij Bertem zitten zonder water na een groot waterlek in de Dorpsstraat gisterenavond. "De grootste problemen zijn wel verholpen en de meeste mensen hebben weer water", zegt waarnemend burgemeester Tom Philips (Open Vld). "Maar bij de speelpleinwerking, die vlak naast het lek zit, komt er inderdaad nog niks uit de kraan. Daarom komt er een tankwagen aan met extra water."

Wachten met doorspoelen

Voorlopig moeten de verantwoordelijken van de speelpleinwerking dus roeien met de riemen die ze hebben. En dat zorgt wel voor wat problemen, weet hoofdverantwoordelijke bij de kleuters Steven Volders: "Omdat er 120 kinderen zijn die het toilet vaak gebruiken, hadden we echt water nodig om door te spoelen. Daarom zijn we meteen naar de winkel gegaan voor flessenwater", zegt hij. "We laten nu een aantal kindjes achter elkaar naar het toilet gaan. Zeker als het pipi is, wachten we even om door te spoelen."

Ondanks de tegenslag, blijven de jongens positief: "Dit kan gebeuren, we kunnen daar zelf niet veel aan doen. Wat we wel kunnen doen is de kinderen een prettige dag geven."  

Speelpleinwerking Katte-stroof
Maarten De Cock

De Watergroep heeft de gebarsten leiding 's avonds vervangen door een nieuwe. "Iedereen krijgt weer water uit de kraan, al is de waterdruk mogelijk nog niet optimaal", kondigt Bertem aan. "De verkeerssituatie blijft vanavond nog zoals ze is. Het stuk van de Dorpsstraat tussen de Neerijsesteenweg en de Mezenstraat blijft afgesloten en het verkeer moet een omleiding volgen. Morgenochtend moet ook de verkeerssituatie weer zijn als voorheen." 

Meest gelezen