Zoekactie in Zuid-Willemsvaart Voorshoven levert geen sporen op naar vermiste Elke Wevers

Nieuwe zoektocht in de verdwijningszaak van Elke Wevers© Tom Palmaers

De nieuwe zoekactie in het kader van Elke Wevers verdwijning heeft geen resultaat opgeleverd. Duikers en een onderwaterdrone zochten in het de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven.

yda
Bron: belga

De zoekactie kwam er naar aanleiding van camerabeelden die een burger onder water maakte in de Zuid-Willemsvaart. Daarin was een verdacht voorwerp te zien, waarop de civiele bescherming en federale politie met een boot en duikers een nieuwe zoekactie startten.

De 32-jarige Elke Wevers verdween op 9 december 2010 onderweg naar haar werk in Maaseik. Ze stuurde nog een sms naar een collega dat ze terug naar huis ging, maar sindsdien ontbreekt van Wevers elk spoor.

De burger die de beelden maakte in de Zuid-Willemsvaart meende daarop een schedel te herkennen. Maar niets verdachts werd aangetroffen, stelt Marijke Theunis, woordvoerster van het parket van Limburg, al hebben duikers en een onderwaterdrone nauwkeurig gezocht.

De zoekactie begon rond de middag en werd afgerond om 16 uur. Het jaagpad langs het kanaal werd afgesloten voor fietsers en gemotoriseerd verkeer.