© SNS Group via Getty Images

Cyriel Dessers trapt Rangers in derde CL-voorronde op voorsprong tegen Genk-killer Servette

Het Schotse Rangers FC heeft woensdagavond in de derde voorronde van de Champions League een voorsprong genomen op het Zwitserse Servette FC, dat in de vorige voorronde Genk uitschakelde. De Schotten wonnen met 2-1 dankzij een doelpunt van ex-Genkenaar Cyriel Dessers, die zijn eerste voor de club maakte. De return in Zwitserland staat volgende week dinsdag (20u30) gepland.

Belofte-international Nicolas Raskin, die sinds januari vorig jaar onder contract ligt bij Rangers, startte net als Dessers in de basis en zag hoe zijn team een geweldig openingskwartier speelde voor het thuispubliek in Ibrox. Na zes minuten schoot aanvoerder James Taverneir de thuisploeg op voorsprong vanop de stip. Op het kwartier verdubbelde Dessers de voorsprong met een eenvoudige binnentikker. De Zwitsers kwamen op slag van rust terug via ex-Charleroi spits Chris Bedia, maar speelden geen gelijkspel meer klaar. Twee minuten voor tijd werden Dessers en Raskin samen naar de kant gehaald.