Videospeler inladen...

Vrachtwagen raakt klem onder slagboom aan station van Koksijde

Aan het station van Koksijde raakte woensdagmiddag een vrachtwagen klem onder een slagboom, vlak voordat een trein het station binnenreed. Daardoor ontstond een storing, gelukkig zonder schade of vertragingen. Spoorwegbeheerder Infrabel roept op om bij het aanschuiven in een file altijd goed op te letten of je een overweg wel nog over kan.  

"Om 11.54 uur liep bij het seinhuis een melding binnen van een storing aan de overweg van het station van Koksijde. Een slagboom was niet volledig naar beneden gegaan", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "Om 11.56 uur kon de trein toch nog passeren aan lage snelheid. Het was eerst niet duidelijk wat het probleem was. De storing zelf kon verholpen worden in het seinhuis door de slagbomen na het alarm nogmaals naar beneden en boven te laten gaan. Pas nadien was er op beelden te zien dat het incident veroorzaakt werd door een slagboom die klem bleek te zitten op het dak van een vrachtwagen."

Extra opletten bij file

"Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat de trucker bij het alarmsignaal al voorbij de slagbomen stond en niet kon doorrijden omdat er auto's voor hem in file stonden", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "De verkeersregels zijn nochtans heel duidelijk: de spoorwegovergang moet áltijd vrijgehouden worden. Als je ziet dat het door filevorming niet mogelijk is om de overweg over te steken dan moet je voor de slagbomen wachten. Helaas gebeuren veel ongevallen aan spoorwegovergangen op deze manier."

Het incident liep gelukkig goed af, zonder gevolgen. Omdat er tussen de slagbomen en het spoor zelf nog vrij veel plaats was, is de trein traag kunnen voorbijrijden. Er is geen schade aan de infrastructuur, er waren geen vertragingen en de vrachtwagen heeft zijn weg gewoon verder gezet.

BEKIJK - Beelden van de klemgereden vrachtwagen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen