Autobrand op het Kiel mogelijk gelinkt aan eerdere aanslag in Antwerpen, boodschap achtergelaten op woning: ‘Sidou dief’

© BFM, ATV

Kiel -

In de Berendrechtstraat op het Kiel in Antwerpen is woensdagnacht rond 1.45u een auto in brand gestoken. De aanslag wordt mogelijk gelinkt aan een eerdere aanslag in de wijk Sint-Andries. De daders lieten op een rolluik namelijk opnieuw een boodschap achter.

sare, jtp

Buurtbewoners belden woensdagnacht rond 1.45u naar de hulpdiensten voor een autobrand in de Berendrechtstraat op het Kiel, een zijstraat van de Abdijstraat. De politie gaat ervan uit dat de brand aangestoken werd. De auto raakte zwaar beschadigd, ook twee andere voertuigen liepen schade op.

“Niemand raakte gewond”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. De politie stelde een perimeter in en het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. De beschadigde wagens werden getakeld. Het parket vorderde voorlopig nog geen onderzoeksrechter voor de brandstichting.

Er wordt onderzocht of de feiten gelinkt zijn aan het drugsmilieu en of er een link is met een eerdere aanslag in de loop van de zomer. Vlak bij de geviseerde auto werd met verf namelijk de haastige boodschap ‘Sidou dief’ op een woning achtergelaten. De boodschap is allicht gericht aan een van de broers E.A, alias Sidou, een bekende naam in het drugsmilieu

Het is nog niet duidelijk welke belangen Sidou in de Berendrechtstraat zou hebben. Mogelijk vergisten de daders zich van doelwit, in het geviseerde huis woont een Georgisch gezin van middelbare leeftijd. Enkele weken geleden werd in de Bogaardestraat, in de wijk Sint-Andries, een brandbom gegooid naar de woning van de alleenstaande moeder van E.A. Bij die aanslag sneuvelde onder meer een raam van de buren.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen