Gemeente Heusden-Zolder vraagt inwoners uit te kijken naar achtergelaten "weesfietsen"

De gemeente Heusden-Zolder roept haar inwoners op mee uit te kijken naar "weesfietsen". Dat zijn fietsen die worden achtergelaten en al een tijd niet meer gebruikt zijn. De gemeente wil die fietsen repareren en uitlenen aan inwoners die zich zelf geen fiets kunnen veroorloven. 

Medewerkers van de gemeente en politie van Heusden-Zolder hangen momenteel een geel label aan fietsen die al een tijdje onaangeroerd op een vaste plaats staan. De gemeente wil die fiets na een maand ophalen als de eigenaar hem intussen niet heeft weggehaald.

"Als de fiets door ons wordt meegenomen, wordt er ook een foto van de weesfiets gemaakt", vertelt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx. "Die komt online op www.gevondenfietsen.be en dan krijgt een mogelijke eigenaar nog eens drie maanden de kans om zich te melden. Als die dat niet doet, gaat de fiets uiteindelijk naar de fietsenherstelplaats."

De weesfietsen kunnen nog heel nuttig zijn voor mensen die zich zelf geen fiets kunnen veroorloven

Marleen Hoydonckx, waarnemend burgemeester

"Wij willen de achtergelaten fietsen uit het straatbeeld halen en een nieuw leven geven", gaat Hoydonckx verder. "Onze diensten zullen die fietsen repareren en daarna willen we ze uitlenen aan mensen die zich zelf geen fiets kunnen veroorloven."

De waarnemend burgemeester vraagt inwoners intussen uit te kijken naar nog meer "weesfietsen" en de gemeente te verwittigen als ze zo'n fiets opmerken. Dat kan door een mailtje te sturen of via de meldknop op de website van de gemeente Heusden-Zolder. 

Meest gelezen