via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Russische officier onthult hoe Russisch leger prestaties aan front systematisch opsmukt: “Iedereen geniet mee van een goed rapport”

Een Russische officier die zichzelf ‘Kolonel Shuvalov’ noemt, heeft op berichtendienst Telegram een boekje opengedaan over de manier waarop het Russische leger zijn militaire prestaties aan het front in Oekraïne systematisch opsmukt en de cijfers van vernietigd Oekraïens materiaal de hoogte in jaagt. Dat alles om de hoogste echelons van het leger gelukkig te houden en daarmee ook zichzelf: “Iedereen geniet mee van goed rapport”, klinkt het schamper.

16 reacties

  • jack luteijn

    9 maanden geleden
    Lees hier op veel te grote schaal ,de totale Onderschatting van de russische mentaliteit !!
  • Johan Snauwaert

    9 maanden geleden
    Niet moeilijk dat Poetin denkt dat alles goed verloopt Hij zou beter de westerse pers geloven
  • Marc Baeyens

    9 maanden geleden
    Russen staan synoniem met 'leugen en bedrog', van de hoogste tot de laagste rang. Dat wordt uiteindelijk de ondergang van het 'poetinisme'.
  • Jan De Greef

    9 maanden geleden
    Alle legers bezondigen zich aan deze praktijken. Geen enkele oorlog geeft exacte cijfers van doden, gewonden en vermisten of vernietigd vijandelijk materieel of doelen. Er wordt gewerkt met schattingen. Dat is altijd zo geweest sinds WOI. Nu de geringste soldaat zijn smartphone bijgezet op het slagveld, drones voorzien zijn van camera’s en beeldmateriaal op de sociale media terechtkomen wordt de situatie nog verwarrender want zelfs met beeldmateriaal wordt gefoefeld en is de waarheid ver weg.
  • jos geenens

    9 maanden geleden
    De vooruitgang is achter de frontlijn wel degelijk te zien. Dat er geen vooruitgang te zien is aan de frontlijn is vanwege de landmijnen.