Sensoren in fietspaden moeten waarschuwen voor wintergladheid

© Pol De Wilde - Corelio

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de komende dagen op tien locaties in Vlaanderen sensoren in fietspaden plaatsen en infraroodcamera’s aan fietsbruggen hangen om zo de wintertoestand van de fietspaden in de gaten te kunnen houden. Bedoeling is om “te weten wanneer er gestrooid moet worden en wanneer onze ploegen moeten uitrukken”, zo duidt minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD).

Bron: BELGA

Ook in de winter kiezen mensen steeds vaker voor de fiets om hun verplaatsingen te maken. Om dat op een veilige manier te kunnen doen, worden er aan de fietsbruggen N132 over de E34 in Beerse, F214 over de E19 in Machelen, R36 over de Leie in Kortrijk, de fietsbrug  Slotendries over de N424 in Gent en de fietsbrug over de N76 in Genk infraroodcamera’s geplaatst. Daarbovenop komen er sensoren in de fietspaden langs de Lichtaartsesteenweg in Poederlee, de Ninoofsesteenweg in Pepingen, de Expressweg in Wielsbeke, de Sloterweg in Tessenderlo en langs de Gaversesteenweg in Deinze.

Afgelopen jaren investeerde Wegen en Verkeer ook in eigen, aangepaste fietspadstrooiers. Dankzij een groot netwerk van wegdeksensoren kent het agentschap de risico’s op gladheid van de aanliggende fietspaden. De nieuwe sensoren in de vrijliggende fietspaden en op de fietsbruggen voegen nu extra informatie toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen