© GVB

© HBvL

thumbnail: null
thumbnail: null

Overpeltse werkt 16 uur aan taart voor Cirque du Soleil

De Overpeltse Cathy Vanmechelen (31) heeft een taart mogen maken voor het feest na de 1.500ste opvoering van Amaluna van Cirque Du Soleil. Die werd vrijdag in Knokke opgevoerd. Vamechelen is nog maar vier jaar bezig met speciale taarten te maken.

GVB

“Slechts twee weken geleden kreeg ik een mailtje van een medewerkster van Cirque du Soleil”, vertelt Cathy in haar eigen taartenatelier ’t Suikerhuys. “Of ik een originele taart kon maken voor het feest rond de 1.500ste voorstelling van Amaluna. Waarschijnlijk hadden ze werk van mij online gevonden. Ik viel bijna achterover. Zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen. Als bouwstenen gebruikte ik red velvet cake, vanille met framboos en witte chocolade. Het bloemenhuis Carpe Diem deed de decoratie.”

De zaakvoerster rolde vier jaar geleden per toeval in het vak. “Eigenlijk bakte ik vroeger zelfs niet. Ik was leerkracht. Toen ik een speciale taart zocht voor het geboortefeest van mijn dochtertje, schrok ik van de prijs en ging ik zelf aan de slag. Vrienden zagen het resultaat en wilden ook zo’n taart voor hun feest. Daarna kwam de ene vraag na de andere. Uiteindelijk heb ik nog een bakkersdiploma moeten halen. Mijn verloofde Wannes helpt me veel. Vaak is het stresserend nachtwerk. Aan de taart van Cirque du Soleil had ik 16 uur werk, zonder het bakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer