© Dick Demey

Nieuwe voorzitter bij Hades: exit Verhoeven, enter Byloos. “Maar louter ad interim”

Michel Verhoeven is na drie seizoenen niet langer voorzitter van Racing Hades. Ex-speler en advocaat Cédric Byloos is nu voorzitter ad interim bij de Hasseltse club.

Frederik Baeten

Hades heeft de voorbije maanden zowel aan de sportieve als extrasportieve top van de club een grondige metamorfose ondergaan. Trainer en tevens technisch directeur Mirko Licata en zijn staf maakten plaats voor een nieuwe staf onder aanvoering van ex-prof Wim Mennes. Ook op de voorzittersstoel zit sinds kort iemand anders: Cedric Byloos. De 37-jarige advocaat uit Kortessem was tijdens zijn actieve voetbalcarrière actief bij RKC Hasselt, Tongeren, Hasselt, Hades, THES en Zonhoven United. Twee jaar geleden hing hij de schoenen aan de haak. Kort daarna sloot hij zich aan bij de beheerraad van Hades. “Het is vanuit die positie dat Byloos naar voren geschoven is als voorzitter”, verduidelijkt Marc Colemont. “Cédric heeft wel duidelijk aangegeven enkel ad interim voorzitter te willen zijn om als club administratief in orde te zijn. Hij gaf aan niet de knowhow te hebben om die positie op termijn in te vullen. Wij zijn nu op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de lange termijn. Verwacht daarin dus geen overhaaste beslissing”, aldus Colemont.

Verhoeven: “Ik blijf supporter”

Afzwaaiend voorzitter Michel Verhoeven bewaart goede herinneringen aan zijn tijd als voorzitter van Hades en zal nog regelmatig op de club te zien zijn. De Oost-Vlaming heeft begin juli zelf een stap opzij gezet. Verhoeven werkt bij een inmiddels ex-sponsor van Hades die ook samenwerkt met de stad Hasselt. Om een belangenconflict uit de weg te gaan, heeft Verhoeven beslist om op te stappen

Verhoeven: “Ik blik met een zeer positief gevoel terug op de drie seizoenen dat ik hier voorzitter was. Ik ben begonnen bij Hades tijdens corona. Volgens Hades-man Jef Evens de moeilijkste periode ooit. Pukkelpop is tweemaal niet doorgegaan tijdens mijn ambtstermijn en voor een club als Hades is dat niet simpel. Maar ik kan met een gerust gemoed de fakkel doorgeven aan Cédric Byloos.” ( )