Jenny Joris

Fluvius installeert meters in huizen in Diest die binnenkort gesloopt zullen worden: "Compleet nutteloos"

In de Emile Vanderveldestraat in Diest heeft netbeheerder Fluvius enkele gas- en elektriciteitsmeters geïnstalleerd in sociale woningen die binnenkort gesloopt worden. "Ik heb nog gebeld om te zeggen dat ze hier niets konden komen doen, maar daar had Fluvius geen oren naar", vertelt Jenny Joris, die in de wijk woont.

"Ik kreeg een melding dat Fluvius digitale meters zou komen plaatsen", zegt Jenny Joris. "Nutteloos, want de huizen in de wijk worden binnenkort afgebroken. Ik heb naar hen gebeld om te zeggen dat ze hier niets konden komen doen. Maar er was niets aan te doen. De meters moesten en zouden geïnstalleerd worden."

Op 8 augustus stond er dan een technieker aan de deur van Jenny. Hij plaatste de gas- en elektriciteitsmeters in haar woning. Maar de meters zullen hun functie dus niet vervullen. "Op 1 september verhuis ik naar een andere sociale woning. Dat weten we al drie jaar. Het woonblok waarin ik woon, wordt als eerste afgebroken." De huizen worden gesloopt omdat ze in slechte staat zijn. "Eentje werd zelfs gebruikt door de brandweer om brandoefeningen in te doen. Ik ben verwonderd dat ze daar geen meters zijn gaan installeren!", lacht Jenny. 

Geen officiële melding

Woordvoerder van Fluvius Stijn Faelens bevestigt dat er twee elektriciteitsmeters en één gasmeter in de sociale woningen werden geïnstalleerd. "We voorzien iedere klant in Vlaanderen momenteel van een digitale meter. Wij hadden nog geen officiële melding van de sloop. Daarom zijn we wel gestart met meters te plaatsen in de wijk. Maar nadat we een officiële melding kregen, hebben we de plaatsing stopgezet."

Fluvius verontschuldigt zich nog voor de hinder die de plaatsing heeft meegebracht bij de klanten waar een onnodige meter werd geïnstalleerd. De geplaatste meters zullen weer weggehaald en geïnstalleerd worden in huizen die ze wel nodig hebben.

Jenny Joris

Meest gelezen