Supporters reageren nog onzeker op overname Eendracht Aalst

Voetbalclub Eendracht Aalst kondigde op de website aan dat de overname door Turkse investeerders officieel rond was. Hoe het nieuwe Eendracht Aalst er zal uitzien is nog niet duidelijk, dat wordt later voorgesteld. De voorzitter van supportersclub Black & White heeft gemengde gevoelens bij het nieuws.

Een Turkse investeerdersgroep neemt Eendracht Aalst over. Dat laat de club zelf weten op zijn website. De overname is al enkele weken bekend, maar nu pas zijn alle details rond geraakt. Tülin Sönmez zal in principe Patrick Le Juste opvolgen als voorzitter. Voor het eerst in het 104-jarige bestaan van de club krijgt Eendracht Aalst dus een vrouwelijke voorzitter.

Supporters hebben vragen

Supporters blijven wel met vragen zitten. "Opluchting omdat er eindelijk een overname is. Want zonder nieuw bestuur bestond de kans dat Eendracht Aalst geschrapt werd het komende voetbalseizoen. Maar we hebben gemengde gevoelens, want we weten helemaal niets over de nieuwe Turkse overnemers", zegt Michel Markey van SC Black & White.

"Er kan terug aan de toekomst gebouwd worden. Op gebied van transfers lag alles maanden stil. Dus het is bang afwachten hoe we het komende voetbalseizoen gaan presteren en of er nog nieuwe voetballers bijkomen. Het probleem van het voetbalstadion blijft ook aanslepen. Dat is in heel slechte staat. Wat daar nu mee gaat gebeuren blijft een groot vraagteken." 

Meer info en een voorstelling van de nieuwe bestuursploeg wordt snel verwacht. Zo staat toch te lezen op de website van Eendracht Aalst. 

Meest gelezen