©Gemeente Lebbeke

Tijgermug duikt opnieuw op in Lebbeke

In de gemeente Lebbeke is de tijgermug opnieuw ontdekt. Ook vorig jaar doken er rond deze tijd in hetzelfde gebied tijgermuggen op. De gemeente heeft een bufferzone vastgelegd rond de vindplaats. Eind deze maand zal een gespecialiseerde firma de tijgermuggen bestrijden. 

In Lebbeke is de tijgermug opnieuw opgedoken. Eind juli ontdekte een bewoner de mug. Ook vorig jaar zijn er op dezelfde locatie tijgermuggen gevonden. Rond de vindplaats is een bufferzone van 200 meter vastgelegd. "De bestrijding van de mug is een gedeelde verantwoordelijkheid", zegt burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V). "Alle bewoners hebben een brief ontvangen met preventieve maatregelen en iedereen wordt ook verwacht op de bestrijdingsronde." 

Eind augustus zal een gespecialiseerde firma de tijgermuggen bestrijden. Eerder, in juni, werd al een bestrijdingsronde gedaan om eitjes en larven weg te halen. De gemeente brengt de inwoners na de bestrijding op de hoogte van de verdere stappen. 

Sciensano en Het Instituut voor Tropische Geneeskunde spoort de inwoners aan om te melden wanneer ze nog tijgermuggen spotten. 

Meest gelezen