Vlaamse op verwoeste Maui getuigt bij VTM NIEUWS: “Mensen zijn alles kwijt, het is heel triest.”
Volledig scherm
Vlaamse op verwoeste Maui getuigt bij VTM NIEUWS: “Mensen zijn alles kwijt, het is heel triest.” © VTM NIEUWS

“Veel mensen zijn niet weggeraakt. Dat zie je aan de auto’s”: Vlaamse Claudia vreest veel meer doden na inferno op Maui

“Er zijn nog duizend mensen vermist. We proberen nu uit te vissen waar ze zijn”, zegt de Vlaamse Claudia Gooris, die al zeven jaar op het Hawaïaanse eiland Maui woont. De vrees bestaat dat een deel van hen niet meer levend wordt teruggevonden. “Wie het wel overleefd heeft, heeft geen toegang tot water, voedsel of elektriciteit. We geraken er niet.”

  1. Drie agenten gedood bij schietpartij aan woning in Amerikaanse stad Charlotte, vier collega-agenten gewond
    UPDATE

    Drie agenten gedood bij schietpar­tij aan woning in Amerikaan­se stad Charlotte, vier collega-agen­ten gewond

    Bij de schietpartij aan een huis in de Amerikaanse stad Charlotte in de staat North Carolina zijn drie federale agenten omgekomen, net als de verdachte schutter. Daarnaast raakten vier agenten van het lokale politiekorps gewond, de toestand van een van hen is kritiek, zo liet de korpsleiding maandag weten tijdens een persconferentie. In totaal werden acht agenten onder vuur genomen.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”