© Alex Whitehead/SWpix.com

Eerste gouden plak op WK paracycling: handbiker Maxime Hordies pakt tweede wereldtitel op rij op de weg

Na zijn zilveren plak van woensdag in de tijdrit heeft handbiker Maxime Hordies vrijdag goud veroverd in de wegrit van de H1-categorie op het WK paracycling in Schotland. De Brabantse krachtpatser haalde het na 46,8 km in en om Dumfries & Galloway solo in een tijd van 1u21:17. Het zilver was twintig seconden later voor de Italiaan Fabrizio Cornegliani. De Zuid-Afrikaan Nicolas Pieter du Preez (+0:21), woensdag winnaar in de tijdrit, griste het brons mee.

Bron: BELGA

Vorig jaar kroonde de 27-jarige Hordies zich in het Canadese Baie-Comeau (Quebec) voor het eerst tot wereldkampioen op de weg. In de tijdrit veroverde hij toen brons.

Hordies zorgt met zijn overwinning voor de eerste gouden medaille van de Belgische delegatie op het WK paracycling. Het is wel al de zesde keer eremetaal. Eerder op de dag pakte Tim Celen (T2) nog zilver in de wegrit, twee dagen na zijn zilveren plak in de tijdrit. Ewoud Vromant (C2) was donderdag goed voor brons in de chronorit. Niels Verschaeren (C5) pakte vorige week op de piste in Glasgow brons op de kilometer.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer