© ATV

Politie ontruimt geïmproviseerd tentenkamp van drugsgebruikers aan Spoor Oost

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft woensdag een geïmproviseerd tentenkamp van drugsgebruikers opgeruimd aan Spoor Oost. De situatie was onleefbaar: de politie trof er onder meer menselijke uitwerpselen en niet-opgeruimde injectienaalden aan. Eerder was gemeld dat het kamp in de buurt van Park Spoor Noord was opgedoekt, maar het gaat dus om Spoor Oost.

jtp

Het wijkteam en de stadsdiensten trokken woensdag naar Spoor Oost om de tenten op te ruimen. “De situatie was onleefbaar voor de omgeving en een gevaar voor de openbare veiligheid”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Zo werden onder meer menselijke uitwerpselen en niet-opgeruimde injectienaalden weggehaald.

“Er werden zes slaapplaatsen aangetroffen. In drie van de tenten was iemand aanwezig, onder wie iemand die geseind stond”, aldus Bruyns. “Hij werd meegenomen naar het politiekantoor. De twee andere personen werden gewezen op de verschillende opvangmogelijkheden en zorgverlenende organisaties in de buurt.”

In de buurt van de gevonden slaapplaatsen vond de politie ook twee fietsen die vermoedelijk gestolen waren. “We gaan op zoek naar de eigenaars”, zegt Bruyns. Het wijkteam zal de situatie blijvend in de gaten houden om te voorkomen dat dergelijke situaties niet meer voorvallen.

Opvang weigeren

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) benadrukt dat de lokale politie en stedelijke diensten er alles aan doen om zulke schrijnende omstandigheden tegen te gaan. “Jammer genoeg gaat het vaak om verslaafden die hulpverlening en opvang weigeren. Nochtans doet Antwerpen grote inspanningen om een menswaardig onderkomen te vinden voor iedereen in nood, en in het bijzonder verslaafden toe te leiden naar zorginstellingen”, stelt De Wever.

“Tentenkampen zoals deze zullen we echter nooit dulden. Ze zijn gevaarlijk voor de verslaafden zelf en ze vormen een bedreiging voor de leefbaarheid van de buurt en de veiligheid van omwonende gezinnen.” (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen