Drukte aan de kust: NMBS legt extra treinen in en 100 kinderen lopen verloren op het strand

De NMBS legt de komende vier dagen extra treinen in. Dat is nodig omdat er mooi weer wordt voorspeld, zegt de NMBS. Dat het drukker is aan de kust, zie je ook aan het aantal verloren gelopen kinderen. Op 1 dag tijd waren er 100 oproepen voor verloren gelopen kinderen. In heel juli waren dat er maar 207.  

Vanaf morgen legt de NMBS extra treinen in naar de kust. Dat zijn vier treinen 's morgens en vier 's avonds op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. Dimitri Temmerman van de NMBS: "Gedurende vier dagen leggen we extra treinen in richting Oostende en richting Blankenberge. Die treinen komen bovenop het gewone aanbod dat we al hebben. Hoeveel mensen er de trein zullen nemen, weten we niet, maar we hebben het wel over duizenden mensen die naar de kust willen met dit mooie weer. Wil je naar de kust, check dan zeker onze reisplanner."

Verloren gelopen kinderen

Gisteren liepen er 100 kinderen verloren op het strand. Dat is in 1 dag de helft van het totale aantal in de hele maand juli. Ook de reddingshelikopter werd drie keer ingezet om te helpen zoeken naar vermiste kinderen. "Het is om moedeloos van te worden. Soms kunnen we niet anders dan de noodknop in te duwen", zegt An Beun van de kustreddingsdienst. 

Zo werd er twee uur lang gezocht naar een jongetje in Bredene. Uiteindelijk vonden ze hem terug in De Haan. In Blankenberge was dan weer een klein meisje een uur lang vermist. Ook in Knokke-Heist werd donderdagavond nog een drenkelingenprocedure opgestart waarbij een NH90-helikopter moest opstijgen. Dat kost minstens 10.000 euro per vlieguur.

Verkeerschaos in Nieuwpoort

Deze voormiddag en kort na de middag was het ook zeer druk in Nieuwpoort. Er kwamen veel toeristen aan, die willen genieten van een mooi verlengd weekend en er waren ook twee incidenten. Een betonmixer verloor er vanmorgen een lading beton tussen de Kaai en de Kustweg. Daardoor moest de weg richting Oostende worden afgesloten en liep het verkeer er in de soep. Een half uur later reed een auto in op de kusttram in Nieuwpoort-bad. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar ook dat zorgde voor heel wat verkeershinder. 

Jelle Houwen

Meest gelezen