Direct naar artikelinhoud
NieuwsWK tijdrijden

Remco Evenepoel kroont zich tot wereldkampioen tijdrijden, Wout van Aert vijfde

Een juichende Evenepoel op het podium in Stirling.Beeld Photo News

Remco Evenepoel (23) is de nieuwe wereldkampioen tijdrijden. Onze landgenoot haalde het in het Schotse Stirling na 47,8 kilometer met 12 seconden voorsprong op tweevoudig wereldkampioen Filippo Ganna. De jonge Brit Joshua Tarling pakte op 48 seconden brons. Wout van Aert had een mindere dag en werd vijfde met 1 minuut en 37 seconden achterstand.

Evenepoel legde het lange parcours ten noordoosten van Glasgow, dat werd afgesloten met een klimmetje in Stirling, af in 55.19. Daarmee dook hij 12 seconden onder de tijd van Ganna. Die was met 55.31 sneller dan de verrassend sterke Tarling. Het 19-jarige Britse talent, vorig jaar nog wereldkampioen tijdrijden bij de junioren, kwam tot 56.07.

Voor Evenepoel is het na zilver in 2019 en brons in 2021 en 2022 zijn eerste WK-goud in het tijdrijden

Remco Evenepoel is de eerste Belg die zich tot wereldkampioen tijdrijden kroont, en eveneens de jongste laureaat ooit. Na zilver en twee keer brons is er nu eindelijk goud voor de “Aerokogel van Schepdaal”. Vorig jaar werd Evenepoel al wereldkampioen op de weg. Na de Spanjaard Abraham Olano is hij daarmee de tweede renner ooit die zowel een wereldtitel op de weg als tegen de klok op zijn palmares heeft.

Lees ook

Kroniek van een bewogen tweedaagse voor Remco Evenepoel: ‘Het is best dat iedereen mij laat doen’

Belgium werd wel al snel gereduceerd tot twee kopmannen. Te snel

Remco Evenepoel kroont zich tot wereldkampioen tijdrijden, Wout van Aert vijfde
Beeld Photo News
Remco Evenepoel kroont zich tot wereldkampioen tijdrijden, Wout van Aert vijfde
Beeld BELGA