© kms

“Ze zijn nog niet van ons af”

De beslissing in de tweede amateurklasse VFV B valt volgende week pas. THES zette in Londerzeel een 1-0-achterstand om in een zege, terwijl Berchem zwaar uithaalde bij Duffel. De kloof tussen de Looienaars en de leider blijft zo één punt. Volgende week ontvangt THES Zwarte Leeuw, terwijl Berchem het opneemt tegen Cappellen. “Ze zijn nog niet van ons verlost”, klonk Wouter Vrancken zondag strijdvaardig

Kristof JACOBS

THES begon degelijk aan de wedstrijd en was baas. Bennassar kwam na twintig minuten dicht bij de 0-1, maar zijn poging strandde op de kruising. Aan de overkant was het wel raak toen Dellevoet profiteerde van een slechte terugspeelbal van Bennassar. De bezoekers waren aangeslagen en kwamen zelfs goed weg toen diezelfde Dellevoet voor een lege kooi de 2-0 liet liggen. THES geraakte niet in zijn ritme en kon enkel dreigen met een kopbal van Vanwelkenhuysen.

De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch nog voor rust. Vanwelkenhuysen zette Bennassar met een knap hakje alleen voor doel en de flankaanvaller liet Sulmon geen kans. Na de rust hield Ghijsens zijn ploeg recht toen hij een bal uit de winkelhaak ranselde, THES was veel gretiger en verdiende een voorsprong. Een kwartier voor tijd ging de bal op de stip na handspel, maar Battista trapte op de keeper. Kort daarna zette Brulmans die misser recht toen hij een afvallende bal van buiten de zestien binnenknalde.

“Even van slag”

“De eerste helft was gelijkopgaand, maar we speelden tegen een blok”, aldus trainer Wouter Vrancken. “De 1-0 kwam er na een foutje en toen waren we even van slag, maar in de laatste tien minuten van de eerste helft herpakten we ons goed. De tweede helft was dan weer subliem van ons. We kampeerden rond de zestien van Londerzeel, ik denk niet dat zij ook maar één keer over de helft geweest zijn. Wat ik dacht toen Marco een kwartier voor tijd die strafschop miste? Ik neem de strafschopnemer nooit iets kwalijk, want uiteindelijk neemt die wel zijn verantwoordelijkheid. En op dat moment had ik wel het gevoel dat we nog een keer zouden scoren, want er waren meerdere gevaarlijke fases voor hun doel. Die winning goal moést gewoon vallen. Ik ben blij voor Brulmans dat hij zijn sterke match bekroonde met die knappe 1-2.”

“Kijken naar Berchem”

Berchem won ruim en dus valt de beslissing pas op de slotspeeldag. “Raar dat er bij Duffel plots enkele spelers geblesseerd moesten afhaken, maar soit”, stelde Vrancken. “Berchem is in ieder geval nog niet van ons verlost. We moeten gewoon winnen en dan zien we wel wat er in Berchem gebeurt.”

SCHEIDSRECHTER: Claes.DOELPUNTEN: 25’ Dellevoet 1-0, 42’ Bennassar 1-1, 77’ Brulmans 1-2.LONDERZEEL: Sulmon, Snoeys, Vangrunderbeek, Stoclet (76’ Cloetens), Van Eyk, Verlinden (66’ Rijmenams), De Groodt, Lkoutbi, Van Den Broeck, De Boeck (66’ Vleminckx), Dellevoet.THES: Ghijsens, Van Tilburg, Moutawakil, Willems, Battista, Stefani (82’ Annab), Van Oudenhove, Bennassar, Convents (86’ Kardes), Vanwelkenhuysen (90’ Meynen), Brulmans.GELE KAARTEN: De Boeck, Van Eyk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer