Kjell Ven, hier op een archiefbeeld bij ex-club Wezel, mag na een zware blessure een kruis maken over zijn seizoen bij Esperanza Pelt.© SMB

Plus ArtikelBEKER VAN BELGIË (DERDE RONDE)

CROKY CUP. Vertrek van een nieuwkomer, zware blessures en veel verre verplaatsingen met de bus

14 Limburgse clubs komen dit weekend in actie in de derde ronde van de Beker van België. Dit keer geen Limburgse derby’s maar vooral verre verplaatsingen naar Torhout (Pelt, 400km heen en weer), Binche (Smeermaas, 300km), Zelzate (Vlijtingen, 300km). Lees hier al het ploegnieuws. (as/gsb/jc/matr/rusm/frba/edst)

Zaterdag 16.00u

Zelzate - Vlijtingen

VLIJTINGEN: C. Bollen en Neven moeten werken. Van Cauter en Boosten hebben enkelblessures. Ook J. Verjans (whiplash) is nog niet fit. Brepoels vervangt Neven onder de lat. (matr)

Zaterdag 19.30u

De Kempen - Belisia

BELISIA: Zonder Vandecaetsbeek, die wellicht ook de competitiestart mist.

Zondag 15.00u

Diegem – Bree-Beek

BREE-BEEK: Naast Klaps en Stienaers zijn nu ook De Ceulaer (knie), Cosyns (schouder) en Rouwet (enkel) niet inzetbaar. De bus vertrekt om 11.30U aan het terrein in Beek. (jc)

Zondag 16.00u

Hades – RC Waregem

HADES: Leyssens heeft de training hervat na een coronabesmetting, Bertrands (knie) is nog een hele poos out. Mücahid Duvan verlaat de club. (frba)

Bocholt - Blankenberge

BOCHOLT: Voor het bekertreffen tegen Blankenberge, nieuwkomer in de derde amateurklasse, is Brulmans opnieuw inzetbaar. Er is nog een licht voorbehoud voor aanvaller Jacobs. (edst)

KVK Wellen – Pepingen-Halle

KVK WELLEN: M. Colemonts (verrekking) is out. Dieme en Meeus zijn licht twijfelachtig. Haex (pubalgie) hervatte de training.

Termien – Warnant

TERMIEN: Carvalho en vooral Degeling sukkelen met kwaaltjes. Baerts maakte woensdag speelminuten.

Binche - Smeermaas

SMEERMAAS: Pech voor trainer Creemers die met Cedric Thijs en spelmaker Brecht Vanherle twee belangrijke middenvelders moet missen. Remmers en Machelesen komen in de kern. (edst)

Cr. Schaerbeek – Sp. Hasselt

SP. HASSELT: Doelman Ghijsen (privéreden) is afwezig. Gielen komt zo bij de selectie. Ook de geblesseerden Ato en Braeken zijn er niet bij. Na de zaterdagtraining bepaalt trainer Lunenburg zijn definitieve selectie.

Perwez – Torpedo Hasselt

TORPEDO HASSELT: Zonder Henrioulle (werk), Bodson (trouwfeest buitenland) en Vanhove (jarig, ticket Knokke). Torpedo maakt de verplaatsing met twee kleine busjes van 9 personen. (jc)

Verlaine – Landen

LANDEN: Smeers (handbreuk) is nog out. Voor Decatte (enkel) komt de wedstrijd nog te vroeg. Valkeneers (kruisbanden) heeft de loopoefeningen hervat. (matr)

Lyra-Lierse - Achel

ACHEL: Vandersanden (patella), J.. Vandebroek (vakantie), N. Vandebroek (net terug uit vakantie), Rijkers (knie), Maes (enkel) en Schouteden (hamstring) ontbreken. Achel zit op stage in Maastricht en vertrekt van daar uit met de bus rechtstreeks naar Berlaar. (jc)

Eppegem - Tongeren

TONGEREN: Larondelle (hamstrings) is out. Met Voorjans (lichte verrekking) worden wellicht geen risico’s genomen. (matr)

Torhout – Esp. Pelt

ESP. PELT: Voor Kjell Ven zit het seizoen erop nog voor het begint na een scheur in de kruisband van de knie. Van Aerschot blijft zes weken aan de kant met een sleutelbeenbreuk. Vanmarsenille en Beckers zijn twijfelachtig. Goossens maakte de donderdagtraining vol en sluit opnieuw aan bij de kern. (krth)

VROUWENVOETBAL

Twee derby’s in derde bekerronde - KRC Genk C (de nieuwe IP-ploeg) speelt bij de buren van Sporting Hasselt, waar negen spelers ontbreken.. In de andere derby tussen STVV en Bilzen Utd. staan er twee interprovincialers tegenover elkaar. Nieuwkomer Patro Eisden bekert thuis tegen Loyers. (erma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer