Twee van de drie jagers die zijn overleden in de put.© BASTROP COUNTY SHERIFF’S OFFICE

Drie jagers overleden in ondergrondse tank na reddingsactie voor hond

Drie jagers zijn in Texas op tragische wijze om het leven gekomen toen ze een van hun honden uit een ondergrondse tank probeerden te redden. Dat schrijven Amerikaanse media.

Het gezelschap bestond uit vier personen die samen zouden gaan jagen op zwijnen. Ze hadden met nog een vriend afgesproken die mee zou gaan met de jacht, maar onderweg ontsnapte een van hun honden uit de truck. Het beest rende een open veld in en viel in een gat dat leidde naar de ondergrondse tank. Een van de mannen twijfelde geen moment en sprong achter het beest aan. Twee anderen beseften al snel dat de man ook gered moest worden en sprongen er achteraan. De vierde persoon ging terug naar de truck om hulp te halen.

Toen de hulpdiensten arriveerden zagen ze geen teken van leven uit de tank. Het waterpeil bleek dusdanig laag dat de afstand naar de opening te groot was. Daardoor konden de slachtoffers er waarschijnlijk niet zelfstandig uit klimmen. Ook zou de tank een hoge concentratie waterstof, een giftig gas, bevatten. Plaatselijke sheriff Maurice Cook zou tegen verslaggevers hebben gezegd dat hij dacht dat daardoor het drijfvermogen van het water aangetast was. Daardoor zouden ze sneller naar de bodem gezonken zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer