Donkere wolken boven Ryanair in Charleroi: met de staking van 14 en 15 augustus erbij staat de teller geschrapte vluchten de afgelopen maand al op 308.
Volledig scherm
PREMIUM
Donkere wolken boven Ryanair in Charleroi: met de staking van 14 en 15 augustus erbij staat de teller geschrapte vluchten de afgelopen maand al op 308. © © Bart Leye

88 vluchten geschrapt vandaag en morgen op luchthaven Charleroi. Hoe komt dat? En hoelang kunnen die acties bij Ryanair doorgaan?

Nog eens 88 geschrapte Ryanair-vluchten vandaag en morgen op de luchthaven van Charleroi. “En het is mogelijk dat we nog langer dan een jaar staken. Het laatste voorstel dat we van de directie kregen, is maffioos”, zegt Didier Lebbe van vakbond CNE. Hoe zit de vork nu echt in de steel? Wat wil de minister van Werk ondernemen? En welk advies voor reizigers hebben de bonden?

33 reacties

  • Mieke Ponet

    9 maanden geleden
    Als men het totale plaatje bekijken haalt die staking weinig of niets uit in het gehele beleid van Ryan- air, het is maar een fractie van de totale vluchten en als Ryan-air België zouden moeten los laten is dat meer een druppel op een hete plaat. Alleen zijn de piloten van België nergens en om iets te bereiken moet het met de gehele piloten werknemers gebeuren.
  • Andy Vermeulen

    9 maanden geleden
    Niemand nog Ryanair —> opgelost
  • jan boden

    9 maanden geleden
    Als reiziger heb ik geen uitstaans met de relatie werkgever-werknemer.
  • Henri Demeer

    9 maanden geleden
    En toch blijven er boeken met die maatschappij dan moeten ze ook maar de gevolgen dragen .
  • Michel Roman

    9 maanden geleden
    Betaal uw mensen zoals het hoort , staking voorbij , zo simpel kan het zijn. Ryanair vult liever de eigen zakken dan hun mensen correct te verlonen.