Steek die paraplu nog maar niet weg: wisselvallig weekend met temperaturen tot 24 graden

Na een relatief zachte week moeten we dit weekend weer regen en wind verwachten, al zal de zon zich ook laten zien. We halen temperaturen tot 24 graden Celsius. Op het einde van volgende week is de zomer opnieuw in het land.Ā 

Het KMI verwacht vandaag in veel streken eerst regen of fikse buien, maar over het westen wordt het in de ochtend vrij snel overwegend droog met stilaan opklaringen.

Lokaal kan het onweren. In de loop van de dag wordt het ook overwegend droog in het centrum met opklaringen. De maxima liggen tussen 20 graden in de Ardennen en 24 graden in het centrum. Er waait meestal een matige en aan zee soms een vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgenochtend is er kans op lokale lage wolken en in de Ardennen op enkele mistbanken. Na dit ochtendgrijs krijgen we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het is meestal droog met maar enkele lokale buien in de loop van de dag. De maxima liggen rond 19 graden in de Hoge Ardennen, 21 graden aan zee en 24 graden elders.

Volgende week

MaandagĀ is het wisselend bewolkt met kans op een paar plaatselijke buitjes. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind.Ā 

DinsdagĀ enĀ woensdagĀ blijft het licht onstabiel met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Enkele lokale buien blijven mogelijk bij nog steeds maxima van 20 tot 25 graden.

DonderdagĀ wordt het warmer met maxima van 22 tot 27 graden. Enkele onweerachtige buien zijn plaatselijk mogelijk.

VrijdagĀ is het rustig, warm en vrij zonnig. De maxima naderen lokaal 30 graden bij een zwakke oostenwind.

Meest gelezen