© BFM

Jonge bestuurder (24) verliest controle over stuur en knalt tegen voorgevel van huis

Massenhoven -

Politiezone Zara is vrijdagnacht rond 4 uur moeten uitrukken voor een ongeval op de Liersebaan in Massenhoven. Daarbij verloor een 24-jarige bestuurder de controle over zijn stuur en belandde hij tegen de voorgevel van een huis. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Alexandro Yaramis

Op de Liersebaan in Massenhoven is vrijdagnacht rond 4 uur een ongeval gebeurd. Bij het ongeval is een 24-jarige bestuurder aan een te hoge snelheid uit een bocht gevlogen en is hij, nadat hij de haag ramde, tegen de voorgevel van een huis beland. “De jonge bestuurder bleek te veel gedronken te hebben en zijn wagen was niet verzekerd”, vertelt de woordvoerder van politiezone Zara.

De jonge twintiger raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de takeldienst werd opgeroepen om zijn wagen te takelen.

Voor de bewoners van het huis is het niet de eerste keer. De gevelhoeken tonen de sporen van andere aanrijdingen, waarbij je de andere bakstenen ingemetst ziet van de herstellingen. Ook nu raakte de garagepoort en de gevel naast de voordeur beschadigd. “Toen we hier pas woonden is onze geparkeerde auto hier eens total loss gereden. Het Agentschap Wegen en Verkeer had toen gezegd dat er beterschap zou komen na de heraanleg van de Liersebaan (N14). Maar eigenlijk is er weinig veranderd. We begrijpen het zelf ook niet, want we zitten hier in een hele flauwe bocht, niet eens een scherpe. Is die technisch misschien niet goed ingetekend? Het is hier ook wel een punt waar dikwijls water blijft staan. Het is ook maar gissen voor ons, we zijn vanochtend vroeg in elk geval weer wakker geschrokken, want het was een redelijk harde bonk.”

De bewoners hebben na de vorige ongevallen op eigen initiatief al een beukenhaagje geplant als buffer. Dat werd ook beschadigd. “Maar we gaan het terug aanplanten, want misschien heeft het vanmorgen toch ook weer een beetje de snelheid afgeremd.”

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV