Alle Vlaams Belangers stappen uit Lierse gemeenteraad na ruzie met partijbestuur

In Lier nemen alle vier de leden van Vlaams Belang ontslag uit de gemeenteraad. Ze bieden hun zetels aan de partij aan. De reden voor deze onverwachte beslissing is onenigheid met het provinciale partijbestuur van Vlaams Belang.

De voltallige fractie van Vlaams Belang in Lier stapt uit de gemeenteraad. Raadsleden Bart Verhoeven, Walter Marien, Heidi Van den Bergh en Nancy Dresen bieden hun zetel opnieuw aan hun partij aan.

De reden voor het plotse vertrek is "een ernstige vertrouwensbreuk met het provinciaal bestuur Vlaams Belang Antwerpen". Zo klinkt het in een persbericht van de fractie. Fractieleider Bart Verhoeven wil niet dieper ingaan op de kwestie. "Wij blijven de partij zelf trouw en willen haar geen verdere schade berokkenen", zei hij aan VRT radio 2 in Antwerpen. We vernemen dat een en ander te maken heeft met andere visie op de lijstvorming voor de verkiezingen van 2024.

"Geen plaats meer op de lijst"

Het provinciaal bestuur van Vlaams Belang zit verveeld met de perikelen in de Pallieterstad. "Als provinciaal voorzitter ben ik verbaasd over dit collectief ontslag. Dit is onterecht omdat wij inzake de lijstvorming en het lijsttrekkerschap de mening van de Lierse afdeling gerespecteerd hebben", zegt provinciaal voorzitter Dimitri Hoegaerts (Vlaams Belang). Hij verwijst daarmee naar de voordracht en officiële bekrachtiging van Verhoeven als kopman op de Lierse lijst in 2024.

Verhoeven en co laten aan onze redactie weten dat ze - ondanks de onenigheid - overtuigd lid blijven van Vlaams Belang. Het provinciaal bestuur van die partij is alvast formeel bij monde van voorzitter Hoegaerts. "Door deze zet hebben de vier zichzelf buitenspel gezet voor een plaats op onze Lierse lijsten in 2024. We gaan op zoek naar een nieuwe lijsttrekker."

De Lierse fractie van Vlaams Belang: Nancy Dresen, Walter Marien, Heidi Van den Bergh en Bart Verhoeven

Meest gelezen