Stille mars voor vader en twee kinderen die om het leven kwamen bij brand in Gent

In Gent is een optocht gehouden als eerbetoon aan de vader en zijn twee jonge kinderen die om het leven kwamen bij een felle woningbrand op 12 juni. De moeder kon nog uit het raam springen, maar de vader en de kinderen bleven in de brand. 

In Gent hebben zich een honderdtal mensen verzameld als eerbetoon aan de vader van 25, zijn zoontje van 4 jaar en zijn dochtertje van 9 maanden, die in een felle woningbrand zijn omgekomen.

De zogenaamde stille mars werd georganiseerd door Lindsay D’Hau, die geen banden heeft met de familie: "Ik ken ze niet, maar het greep me zo hard aan dat ik voor hen iets wou doen. De papa was een superheld en met deze mars willen we hem eer bewijzen."

Veel steun

"Het idee was om een kleinschalige mars te organiseren, maar intussen was het uitgegroeid tot een groter initiatief", voegt Lindsay D’Hau eraan toe.  "Het leefde erg op sociale media zoals Facebook en TikTok, vandaar de grotere belangstelling."

De mars startte om 16 uur in de Maisstraat in Gent, trok door een vijftal straten om dan halt te houden aan de afgebrande woning in de Fuchsiastraat. "Daar hebben we witte en blauwe ballonnen losgelaten en een minuut lang geapplaudisseerd als eerbetoon aan de superheld."

BEKIJK - "In onze gedachten lopen ze mee met ons", zo ervaren familie en vrienden de herdenking:

Videospeler inladen...

Belangrijk voor de familie

De Stad Gent gaf toestemming voor de mars en zette ook politieagenten in burger in om de stoet te begeleiden. Het aanvankelijke idee om ook bij de brandweer langs te gaan, is geschrapt. Dat zou praktische moeilijkheden geven, omdat er een grote opkomst verwacht werd.

"Voor de familie is dit enorm belangrijk", zegt Nathalie Blondeel, de schoonzus van de overleden vader. "Iedereen is nog emotioneel kapot. Deze witte mars is het laatste wat we nog kunnen doen voor de papa en de kindjes. We willen ook iedereen bedanken die ons de afgelopen twee maanden gesteund heeft."

Meest gelezen