Gedupeerden sluiten deal met Spaar Select

© BELGA

Na een juridisch gevecht van veertien jaar hebben 500 gedupeerde beleggers van het failliete Spaar Select een akkoord gesloten. In ruil voor het stopzetten van alle procedures hebben ze ingestemd met een minnelijke schikking van 12,5 miljoen euro, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.

gjs

De hele affaire dateert van begin deze eeuw, toen vele honderden Belgen een lening aangingen om te investeren in beleggingsverzekeringen. Maar de beurzen kelderden en veel beleggers zagen hun investering in rook opgaan. Zij voelden zich bedrogen, omdat de producten als veilig werden voorgesteld.

Wat volgde, was een jarenlange juridische strijd die in 2011 zijn einde leek te kennen. In eerste aanleg werden enkele partijen veroordeeld, maar nadien in beroep weer vrijgesproken.

Maar nadat ze een burgerlijke procedure hadden opgestart, zien ze nu alsnog een deel van hun beginkapitaal terug. Toch reageren sommige gedupeerden teleurgesteld. “Van mijn 140.000 euro zal ik amper 31.000 euro terugkrijgen: een habbekrats. Maar we hadden geen keuze”, zegt een van de gedupeerden, die kwaad is op Geert Lenssens, de advocaat die de gedupeerden bijstond met de burgerlijke procedure. “Hij heeft ons 14 jaar lang aan het lijntje gehouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen