ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Twee Belgen aangehouden in Breda voor mogelijke betrokkenheid bij steekpartij

Twee Belgen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in het Nederlandse Breda. Daarbij raakte een 24-jarige man uit Oekraïne vanochtend vroeg gewond. Een van de Belgen, een 30-jarige man uit Deurne, had bloed aan zijn handen, meldt de Nederlandse politie.

  1. Oekraïne zal aanvallen diep in Rusland opdrijven, zegt Britse stafchef
    25

    Oekraïne zal aanvallen diep in Rusland opdrijven, zegt Britse stafchef

    Na maanden van onzekerheid over de westerse strategie in Oekraïne heeft de Britse stafchef zich optimistisch uitgelaten over de kansen van het Oekraïense leger. Admiraal Tony Radakin zei dat de nieuwe militaire hulp én de langeafstandsraketten Kiev zullen helpen om de “moeilijke” strijd tegen Moskou anders te gaan voeren. Oekraïne gaat de aanvallen diep in Rusland nog opdrijven, zo stelde de Britse stafchef in een interview met de ‘Financial Times’.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.