© AFP

Mysterie in Frans stadje: schooldirecteur dood aangetroffen na inbraakalarm op school

Hij was eigenlijk al onderweg naar zijn vakantiebestemming, maar toch ging hij nog even controleren waarom het inbraakalarm op zijn school in de Franse stad Lisieux was afgegaan. Niet veel later werd directeur Stéphane Vitel (48) dood aangetroffen.

Bron: France bleu

Vitel was al samen met zijn gezin onderweg naar zijn vakantieadres toen hij rond 6 uur een melding kreeg van een inbraak op de school. Ze maakten rechtsomkeert en Vitel besloot om te controleren wat er precies aan de hand was. Omdat het erg lang duurde voordat hij terugkwam, gingen zijn vrouw en kinderen kijken waar hij bleef. Tot hun schrik troffen ze hem levenloos aan in de school. Ondanks de toegesnelde hulpdiensten was het te laat voor de schooldirecteur.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lokale media melden dat zijn vrouw een hoofdwond opmerkte bij haar man. Zij denkt dat Vitel is overleden na een geweldsdelict. Ook beweert ze dat ze een wagen zag wegrijden. Ondertussen heeft de lokale politie laten weten dat zij sporen van een inbraak hebben geconstateerd. Een autopsie moet uitwijzen wat er precies met Vitel is gebeurd.

Schok

De burgemeester van het stadje, de vele leerlingen en de lerarenvakbond in Frankrijk zijn geschokt door de dood van Vitel, die aan zijn tweede jaar zou beginnen als schooldirecteur. “Het is het enige waar we nog over praten”, zo liet een inwoner weten aan de Franse zender France bleu.

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER