Pommelien Thijs van #LIKEME (archieffoto)
© Cédric Depraetere

Uitverkocht Bastionfestival mikt op families, met #LIKEME, Camille en Metejoor

In het Limburgse Kinrooi vindt dit weekend het tweedaagse Bastionfestival plaats. Het festival mikt op families, met onder meer @LIKEME, Camille en Metejoor op de affiche én met “kinderdorp” vol springkastelen, zandbakken en animatie. De formule werpt haar vruchten af, want deze vierde editie is volledig uitverkocht.

Langs de Maas, met zicht op het water, vind je in het Limburgse Kinrooi vandaag nog het Bastionfestival. “Een festival voor jong en oud”, klinkt het bij de organisatie, “we mogen zeker de kinderen niet vergeten.”

En dat is te merken aan de affiche op deze tweede festivaldag. Om 14 uur startten de kinderhelden van #LIKEME de dag op, om vervolgens de microfoon door te geven aan Vlaamse popsensatie Camille. “Bastion is het enige Limburgse festival dat Camille deze zomer kon strikken”, klinkt het fier.

Camille (archieffoto).
© Lies Borgers

Maar ook aan de ouders werd gedacht. Om 17 uur begon Mama’s Jasje aan een optreden, en om 18:45 uur heeft Kinrooi een Rendez-vous met Vlaams popfenomeen Metejoor. Headliner van de avond is Regi, die om 20:45 uur aan zijn liveset begint. Nog net op tijd opdat de oudere kinderen ervan mee kunnen genieten. 

Metejoor (archieffoto).

Want ook het festivalterrein is volledig voorzien op de allerjongsten: er is een groot kinderdorp aanwezig, van 2.500 vierkante meter. “Het kinderdorp bestaat uit springkastelen, obstakelruns, zandbakken, speeltenten, animatie, schmink- en tattoostanden en nog veel meer.” Aan alle leeftijdscategorieën wordt gedacht: er werden verschillende zones gemaakt op basis van leeftijd.

BEKIJK - Het festivalterrein van Bastionfestival langs de Maas:

Meest gelezen