Blur op de Lokerse Feesten
creepingmackroki.be

130.000 bezoekers: Lokerse Feesten sluiten "beste editie ooit" af met dag vol topdj's

Vanavond valt het doek over de Lokerse Feesten, maar eerst wacht ons nog een avond vol nationaal en internationaal dj-talent, met headliner Tiësto. Nog voor die het podium beklimt, maken de organisatoren al de -zeer positieve- balans op: "Dit was een recordeditie met 130.000 bezoekers."

De balans van de jongste editie van de Lokerse Feesten is ronduit positief: “Verspreid over tien dagen, zullen er iets meer dan 130.000 mensen op de Grote Kaai zijn geweest" blikt woordvoerder Steven Latré terug. "Het was de beste editie uit de 48-jarige geschiedenis van ons festival."

Topeditie Lokerse Feesten

Ook muzikaal werd het een topeditie. Van Placebo, Megadeth en Siouxshie tot Blur: heel wat internationale namen zakten dit jaar af naar Lokeren. "Het concert van Blur bezorgde ons internationale weerklank", vertelt Latré. "Over dit concert gaan we nog jaren spreken. We hebben onszelf nog meer op de kaart gezet en getoond dat we producties van internationale bands perfect aankunnen."

Over het concert van Blur gaan we nog jaren spreken

Steven Latré, woordvoerder Lokerse Feesten

De grootste vernieuwing dit jaar was de invoering van een cashless betaalsysteem. “Dat systeem heeft perfect gewerkt. Iedereen kon snel en veilig betalen, en de systemen konden ook op de drukste momenten de toevloed aan."

Ook het waarborgsysteem voor de drinkbekers werd uitstekend onthaald door de bezoekers, vertelt de woordvoerder. "Na het laatste concert lag er amper nog een beker op de grond. Er zijn ooit andere tijden geweest. Dus samengevat: ondanks het slechte weer op de eerste dagen, was het een topjaar over de hele lijn,” aldus Latré. 

Afsluiten met topdj's

Straks sluiten de Lokerse Feesten tien dagen feestgedruis af met een avond vol nationaal én internationaal dj-talent. Belgisch technopurist Yves Deruyter trapt de avond op gang vanaf 20 uur.

Om 21 uur neemt de Vlaamse DJ Licious de draaiknoppen over. Hij toert de wereld rond dankzij zijn voorliefde voor house en scoorde top 10-hits met zijn laatste 2 singles "Hope" en "Million Moons".

BEKIJK - Dj Licious met "Hope":

De eerste headliner van de avond is de Britse dj Jax Jones, een multi-platina artiest die wereldwijd al meer dan 40 miljoen platen verkocht, onder meer van zijn single "Whistle": een samenwerking met Calum Scott. Jones speelt van 22:30 uur tot middernacht.

De Nederlandse Tiësto sluit de avond én daarmee deze editie van de Lokerse Feesten af. De Grammy award winnende dj kreeg als enige artiest ooit de titel van "The Greatest DJ of All Time" van Mixmag en werd ook door Rolling Stone al benoemd tot #1 DJ.

Tiësto rijgt doorheen de jaren de ene hit na de andere aan elkaar, en verzamelt daarmee telkens miljoenen streams per track. Slechts enkele van ontelbare voorbeelden: je zong vast al mee met "The Business", "Don't Be Shy" of "The Motto". Een internationaal fenomeen zakt straks af naar Lokeren. 

BEKIJK - "The Business" van Tiësto:

Ook Fonnefeesten geslaagd

Ook kleinere broertje Fonnefeesten - het gratis alternatief in Lokeren - blikt tevreden terug op de 28ste editie. "Op hoogdagen kwamen er 7.500 bezoekers langs", vertelt voorzitter Bart Mertens.

“Gratis toegang, een gemoedelijke sfeer, voldoende ruimte op het plein en goede muziek op het podium: onze bezoekers weten waar we voor staan. We willen erover waken dat het voor onze medewerkers én de bezoekers gezellig en leuk blijft.” 

De polemiek rond de ‘blote borsten’-affiche strooide geen roet in het eten voor de organisatie. “Vrijwel alle mensen die ik sprak hadden de slogan ofwel nog nooit opgemerkt of ze zagen er meteen het ludieke karakter van in", vertelt Mertens.

Toch werden er ook lessen getrokken: "Volgend jaar sluiten we ons aan bij de ‘We care a lot’-actie die dit jaar al liep bij de collega’s op de Grote Kaai, om zo ongewenst gedrag te beteugelen."

Meest gelezen