Bij deze attractie schoot een veiligheidsbeugel los, waardoor de passagiers eruit vlogen.
Volledig scherm
Bij deze attractie schoot een veiligheidsbeugel los, waardoor de passagiers eruit vlogen. © Comité des Fêtes de La Hestre

Zeven gewonden bij kermisdrama in Wallonië nadat veiligheidsbeugel van ‘vliegend tapijt’ los schiet: twee slachtoffers kritiek

Bij een ongeval met een kermisattractie in Manage (Henegouwen) zijn zeven personen gewond geraakt. Ze zouden vanop 3,5 meter hoogte uit de attractie ‘Rock’n’Roll’ gevlogen zijn toen een veiligheidsbeugel losraakte. Twee personen zijn in levensgevaar.

4 reacties

  • Bart van der Have

    9 maanden geleden
    Kermisattracties worden steeds gekeurd voor de kermis open gaat. Er gebeuren veel meer ongevallen in pretparken. Natuurlijk worden die niet zo uitvergroot en aan het licht gebracht tegenover op een kermis. Het is een zeer triest voorval wat hier gebeurd is, maar hier kan de uitbater in mijn ogen weinig aan doen. Vergeet niet dat dit voor de forain ook een trauma is dat hij zijn hele leven moet meedragen. Ik hoop echt dat alles goed komt met de slachtoffers. Veel sterkte aan hun en de familie.
  • Tom Willems

    9 maanden geleden
    De attracties worden wel degelijk gekeurd door bevoegde instanties, de reacties hieronder zijn beschamend voor de ganse kermiswereld.
  • René Van Damme

    9 maanden geleden
    Wat is dat toch tegenwoordig, met al die ongevallen met kermisattrakties ...
  • Erik Pauwels

    9 maanden geleden
    Laatste tijd veel ongevallen met attracties,gebeuren controles wel degelijk en frequent genoeg?