Videospeler inladen...

Veiligheidsbeugel van kermisattractie in Wallonië raakt los: "Gewonden zijn stabiel"

In Manage, in de provincie Henegouwen, zijn gisteren zeven mensen gewond geraakt bij een ongeval met een kermisattractie. Hun veiligheidsbeugel is losgeraakt terwijl de attractie omhoog en omlaag ging. Twee mensen waren in een kritieke toestand, maar het zou beter gaan met hen. Dat laat burgemeester Bruno Pozzoni (PS) vanochtend aan VRT NWS weten. "Alle gewonden zijn de nacht stabiel doorgekomen."

Het ongeval gebeurde zondagnamiddag op de Place de la Hestre in Manage, een gemeente in de provincie Henegouwen. Het veiligheidshek van de kermisattractie "Rock'n'Roll" raakte plots los.

BEKIJK - De attractie wordt onderzocht door de politie:

Videospeler inladen...

Volgens burgemeester Bruno Pozzoni (PS) zijn er zeven mensen op zo'n twee à drie meter hoogte uit de attractie gevallen. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht met breuken. Twee onder hen waren in een kritieke toestand, maar vandaag gaat het volgens Pozzoni al een stuk beter. "Alle gewonden zijn de nacht stabiel doorgekomen", zegt hij in afwachting van meer nieuws.

Aan RTBF liet de burgemeester nog weten dat de attractie vooraf werd gecontroleerd en alle documenten in orde waren. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. De politie is een onderzoek gestart. 

Meest gelezen