© Photo News

Beke stuurt Kitir wandelen na voorstel wisselmeerderheid

Voorzitter Wouter Beke van CD&V wil niet weten van een wisselmeerderheid om een wetsvoorstel over de meerwaardebelasting te stemmen in het parlement. “Aan dat soort doorzichtige spelletjes doen wij niet mee”, stuurde hij gisteren Meryame Kitir (sp.a) weer wandelen.

dc

“Deze regering neemt telkens opnieuw maatregelen die de gezinnen raken, zoals extra taksen. Daar staat nooit een bijdrage van de grote vermogens tegenover. Wij werken samen met de PS aan een wetsvoorstel om de belastingdruk te verschuiven door meer inkomsten te halen uit kapitaal en minder uit arbeid. Ons voorstel ligt klaar. Waar wacht Wouter Beke op?” vroeg Meryame Kitir zich af in de krant De Zondag. Ook federaal fractieleider Kristof Calvo van Groen sloot zich daar later in ‘De Zevende Dag’ bij aan.

Spelletjes

“Geen sprake van”, countert Wouter Beke al snel in een reactie. “Aan dat soort doorzichtige spelletjes doen wij niet mee. Er is in de schoot van de regering afgesproken dat we iets gaan doen aan een rechtvaardiger fiscaliteit. We zijn daarvoor met voorstellen op de proppen gekomen. Verschillende andere partijen zeggen in dat verband voorstellen te willen doen. We willen naar elk voorstel luisteren en hopen de komende weken en maanden wat dat betreft binnen de meerderheid tot een oplossing te komen”, doet hij de deur dicht.

Eerder had de N-VA bij monde van voorzitter Bart De Wever de deur voor een vermogensbelasting op een kier gezet. Maar Patrick Dewael (Open Vld) wees nadien in het parlement een meerwaardebelasting (een belasting op de meerwaarde die gehaald wordt bij de verkoop van aandelen) categoriek van de hand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer