Levi Verbauwhede

Parachutisten breken Belgische records tijdens skydive-event in Moorsele: “Vallen aan 300 kilometer per uur”

Op het vliegveld van Moorsele zijn al verschillende Belgische records gebroken tijdens een vierdaags skydive-evenement. Bij skydiven spring je met een parachute uit een vliegtuig en maak je een lange vrije val voor je de parachute opentrekt. In die tijd worden er bepaalde figuren gemaakt. Nog tot en met dinsdag proberen tientallen parachutisten records te breken. 

Zaterdag ging het vierdaagse event van Skydive Flanders van start op het vliegveld van Moorsele. Tot en met dinsdag proberen de parachutisten enkele records te breken. Bij de groep 'head down' slaagden 23 springers erin om een figuur te maken. Ook de formatiegroep brak een ander Belgisch record.

Figuren vormen in de lucht

Grim Swinnen is de voorzitter van Skydive Flanders vzw die de vierdaagse organiseert. Skydive Flanders heeft een dropzone in Zwartberg (Genk), Schaffen (Diest) en Moorsele. Grim springt al sinds z’n zestiende en neemt ook nu deel aan de recordpogingen free flyen.

“Daarbij vliegen deelnemers met hun hoofd naar boven of beneden, en proberen ze tijdens de val figuren te maken. Bij de andere vorm, het formatie skydiven, vliegen de atleten op hun buik en maken ze meerdere formaties. Het grootste verschil zit in de valsnelheid. Die kan bij free fly oplopen tot 300 kilometer per uur. Bij het formatie-skydiven spreken we over 200 kilometer per uur.”

Voorzitter Grim Swinnen
Levi Verbauwhede

Heel wat supporters en geïnteresseerden kwamen al een kijkje nemen van op het terras. Wie de springers nog wil bewonderen kan maandag en dinsdag terecht bij Skydive Flanders op het vliegveld van Moorsele, Ledegemstraat 140 in Wevelgem. Meer info via skydiveflanders.be. 

Levi Verbauwhede

Meest gelezen