Kopers gevonden voor 650 ter dood veroordeelde kippen in Grimbergen

Zorgboerderij Huppeldepup in Humbeek heeft in een recordtijd 650 kippen een nieuwe thuis kunnen geven. Oorspronkelijk zouden de kippen geslacht worden, omdat ze geen eieren meer leggen in de legbatterijen. Maar daar heeft de zorgboerderij dus verandering in gebracht.

In Humbeek hebben 650 kippen op amper enkele dagen tijd een nieuwe thuis gevonden. Zorgboerderij Huppeldepup uit Humbeek had zich over het lot van de dieren ontfermd. "Kippen die geen eieren meer leggen in de fabriek, worden gewoonlijk geslacht", vertelt Ellen Van Assche van de zorgboerderij. "Als zorgboerderij zijn wij de kippen die normaal geslacht zouden worden, gaan ophalen om ze elders een nieuwe thuis te geven."

Red nog eens 650 kippen

Het vinden van die nieuwe thuis ging vlotter dan verwacht. Hierdoor is de zorgboerderij nog eens 650 nieuwe kippen, die anders zouden geslacht worden, gaan ophalen. "Wij zijn dus terug op zoek naar mensen die graag een kip in hun huishouden willen opnemen. Eieren ga je er hoogstwaarschijnlijk niet meer van krijgen, maar een kip is verder ook een heel gezellig dier. De kippen mogen dus zeker niet verkocht worden om te slachten", voegt Ellen toe.

Nu maandag en dinsdag kan er volop geadopteerd worden volgens vaste uren. Nadien kunnen er online ook nog afspraken gemaakt worden. Voor alle info kan je surfen naar www.redeenlegkip.be

Meest gelezen