Geert Van Praet, voorzitter van de Antwerp Pride.© Jeroen Hanselaer

Trotse voorzitter Geert Van Praet blikt terug op recordeditie Pride: “Ik ben er zelf van onder de indruk”

Antwerpen -

De zestiende editie van de Antwerp Pride was weer een groot succes: prachtig weer, geen incidenten en een stevig bezoekersaantal. Zo’n 160.000 mensen namen deel aan de festiviteiten wat getuigt van het belang van de opkomst. “Er heerst zoveel negativiteit in de wereld, maar de Pride is toch weer een boodschap van positiviteit”, zegt Geert Van Praet die zijn eerste Pride meemaakte als voorzitter.

“Fantastisch”, zegt Geert Van Praet vrolijk. Het enthousiasme in zijn stem is niet te missen. “Wat een mooie editie. Het weer zat mee, geen incidenten en 160.000 bezoekers, dus we kunnen van een geslaagde Antwerp Pride spreken. Ik ben echt onder de indruk van de opkomst. Zelf zat ik mee in de laatste wagen en genoten we van een optreden van Natalia. We werkten een heel jaar toe naar deze week, dus dan is het extra fijn als alles goed verloopt.”

(Lees verder onder de foto)

Natalia gaf een optreden op een van de wagens tijdens de Antwerp Pride.© Robin Fasseur

Dit jaar kreeg de Antwerp Pride het thema Braveolution met als boodschap om van Antwerpen een brave space te maken waar iedereen elke dag zichzelf kan zijn en zich veilig kan voelen. “We zijn allemaal moedig, niet alleen vandaag, maar zeker ook in de toekomst. Nog steeds heerst er veel negativiteit in de wereld. Kijk maar naar Italië en Spanje waar er vele tegenbewegingen tegen de LGBTQ+-gemeenschap zijn. De Pride is altijd een leuk feest om te vieren en om te laten dat het kan!”

Sfeerbeeld van de Antwerp Pride.© Robin Fasseur

LEES OOK. Stad schittert in regenboogkleuren tijdens Antwerp Pride: “Niemand heeft hier vooroordelen, dat zou normaal moeten zijn”

Sustainable

Voor Geert Van Praet was het zijn eerste Antwerp Pride als voorzitter, maar zeker niet de laatste. “Of ik het zolang als mijn voorganger Bart Abeel zal volhouden, dat weet ik niet”, lacht hij. “Maar ik ben zeker klaar om nog vele edities te organiseren. De grootste uitdaging is om de Antwerp Pride sustainable te maken, iets dat blijft duren. Alles hangt af van onze vrijwilligers die keer op keer het beste van zichzelf geven.”

Gustaph knalt tijdens Closing Night van Antwerp Pride

© koen fasseur

Heel het weekend lang was de liefde en vreugde in onze stad duidelijk voelbaar. De zestiende editie van de Antwerp Pride trok maar liefst 160.000 bezoekers aan. Op het Closing Festival stond vandaag niemand minder dan Songfestivalzanger Gustaph op de planken met zijn hit Because Of You.

Gustaph, of zijn echte naam Stef Caers, vertegenwoordigde ons land in Liverpool tijdens het Eurosongfestival. Deze zomer reisde hij heel Vlaanderen af om overal een feest te bouwen, maar vandaag staat op het podium van de Antwerp Pride. Zijn hit Because Of You kent ons allen ondertussen bekend in de oren en is de ideale afsluiter van een weekend Pride vol liefde. Zelf is hij al vijf jaar gelukkig getrouwd met zijn man Jeroen. “Ik zie het als mijn plicht om in de pers te praten over mijn huwelijk met Jeroen”, vertelde hij eerder aan onze krant. “Omdat er nog steeds veel schaduwen opduiken rond de verworvenheden van het homohuwelijk. Op deze manier help ik die verworvenheden in stand te houden.”

(bekn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen