Zware industriebrand in Ronse: houtafval vat vuur, inwoners moeten ramen en deuren gesloten houden

Voor de derde keer in drie maanden tijd is bij Bert Containers in Ronse een industriebrand uitgebroken. De vlammen zijn tot heel ver te zien en de inwoners van de Oost-Vlaamse gemeente krijgen de raad ramen en deuren gesloten te houden.

pma, gjs

Rond 18.10 uur begon de brand bij het het afvalverwerkend bedrijf. Het is de derde zware industriebrand in drie maanden tijd bij het bedrijf, en de rook is tot ver buiten Ronse te zien. De inwoners van Ronse krijgen de raad mee om ramen en deuren gesloten te houden.

Alle brandweerkorpsen uit de Vlaamse Ardennen zijn ter plaatse om de vlammen te bestrijden. Ook vanuit Wallonië is er versterking.

De brand zou begonnen zijn in een opslagplaats waar hout lag. “Het is meteen heel hevig geworden”, zegt waarnemend burgemeester Dutranoit, die ter plaatse is. “De brandweer zal zeker nog een paar uur bezig zijn met blussen om de brand onder controle te krijgen.”

Er liepen geen mensen op het terrein van het afvalverwerkingsbedrijf, er zijn dus normaal gezien geen slachtoffers, aldus Dutranoit. “De materiële schade zal wel hoog oplopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen